Skip to content

Het winterse weer zorgt voor oponthoud in de Nederlandse voetbalcompetitie. Zondag werden de geplande vier duels niet gespeeld, want het hele land was gehuld in een dikke deken van sneeuw. De dag ervoor konden er wel vijf wedstrijden worden gespeeld, die door de KNVB uit voorzorg eerder op de dag werden geprogrammeerd.

Afgelaste Eredivisie duels zo snel mogelijk inhalen

De bond wil de uitgestelde duels natuurlijk zo snel mogelijk alsnog door laten gaan. Op dit moment wordt gepoogd om al volgende week iets op het speelschema Eredivisie te zetten. Maar er staan later deze week ook bekerwedstrijden op het programma en als die ook niet plaats kunnen vinden, begint het aantal in te halen duels problematisch te worden.

Uitslagen ronde 21: PSV wint van Twente

PSV heeft wel alvast de drie punten van competitieronde 21 in de tas. De Brabanders hadden na 53 minuten al 3-0 op het scorebord gezet en toen in de 75e minuut FC Twente met tien man kwam te staan was het over en uit. De goals kwamen van Donyell Malen en Eran Zahavi. De Israëlische veteraan is dit prille jaar lekker op schot voor de Eindhovenaren. Hij produceerde vijf treffers in zes PSV eredivisie wedstrijden in 2021, met ook de aantekening dat hij zeker niet telkens de hele 90 minuten op het veld stond.

Vitesse laat steken vallen

Vitesse liet voor de derde keer achter elkaar steken vallen. Ditmaal was Heerenveen de boosdoener: 1-0. Henk Veerman voltrok in de 83e minuut het vonnis, terwijl de Friezen vooral voor rust het beste van het spel hadden, maar na rust Vitesse was meer aandrong. De achterstand op koploper Ajax is nu acht punten en kan, als Ajax zijn partij tegen FC Utrecht wint, uitlopen tot elf. De landstitel was al geen heel reëel doel dit seizoen, maar de dromen daarover die geleidelijk ontstonden, krijgen nu toch een paar serieuze prikken te verduren.

IJs en weder dienende gaat het Eredivisie speelschema vrijdag verder met om 20:00 uur RKC tegen Emmen.

Uitslagen speelronde 21

Fortuna Sittard 0-1 Heracles Almelo
FC Emmen 0-1 AZ
PEC Zwolle 1-1 RKC Waalwijk
Heerenveen 1-0 Vitesse
PSV 3-0 FC Twente

Geannuleerd:
Ajax – FC Utrecht
FC Groningen – Feyenoord
Willem II – ADO Den Haag
VVV-Venlo – Sparta Rotterdam

Back To Top