Skip to content

AZ Alkmaar – Ajax | Zondag 16:45 uur speelt AZ in het Afas Stadion te Alkmaar tegen Ajax. Zet AZ de uitmuntende reeks tegen de ‘grote drie’ van de Nederlandse competitie voort? Na de nederlaag tegen Utrecht midweeks heeft de ploeg van interim-trainer Pascal Jacobs in elk geval de drie punten nodig om nog een klein beetje titelhoop te behouden.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

AZ – Ajax 31 januari 2021

AZ werd door in het begin van dit Eredivisie seizoen vijfmaal gelijk te spelen gedwongen tot een inhaalrace. En dat ging af en toe gesmeerd, maar het is nu eenmaal onvermijdelijk dat onderweg ook hier en daar punten werden gedropt, waarna het gevoel ontstaat, dat weer van voor af aan begonnen moet worden. Da’s mentaal slopend voor een toch erg jeugdige spelersgroep als AZ heeft. Tegen FC Utrecht werd een serie van drie zeges op rij onderbroken: 0-1 verlies.

Goals Boadu en Stengs blijven uit

Myron Boadu en Calving Stengs horen bij AZ voor het meeste gevaar voorin te zorgen, maar ze hebben telkens periodes waarin er droogte is qua goals en assists. Boadu scoorde tussen kerstmis 2020 en 24 januari niet, terwijl hij in die periode vijfmaal in de basis stond.

Stengs was bij geen enkele goal direct betrokken tussen 5 november 2020 en 20 december en speelde ondertussen ook vijfmaal in de basis. In de vorige vier speelronden, waarin hij telkens de hele 90 minuten volmaakte, liet hij alleen een assist noteren. Het zijn te magere cijfers voor neo-internationals bij een club die dacht een titelkandidaat te zijn.

AZ wint toppers tegen Ajax, PSV en Feyenoord

Maar waar AZ op kan bouwen is de uitstekende reeks resultaten tegen Ajax, PSV en Feyenoord. De Alkmaarders wonnen zeven van de vorige acht topduels, de enige nederlaag was niet in de competitie, maar vorige week in de beker tegen…Ajax. Daarnaast won AZ de helft van de vorige zes ontmoetingen met de Amsterdammers, die er ook drie pakten (totale saldo 4-9). In Alkmaar won AZ twee van de zes vorige clashes met Ajax en verloor het er drie (5-8).

Ajax heeft zes van de vorige zeven uitwedstrijden gewonnen in de Eredivisie en maakte in zes van die duels minstens twee treffers. Maar, zo laten de totale scores hierboven zien, dit affiche levert al een paar jaar niet zoveel goals op.

Voorspellingen AZ – Ajax

AZ staat op 3.65, gelijk op 4.00 en winst Ajax op 1.88. Bookmakers zijn genereus met ‘onder 3,5 goals’: die staat op 1.64.

Back To Top