Skip to content

ADO Den Haag verkeert in grote sportieve en financiële nood. De Haagse club bungelt hopeloos onderaan de eredivisie en directe degradatie lijkt niet meer af te wenden. Ook is er hommeles met de Chinese eigenaar van de club en als gevolg daarvan kunnen op korte termijn de rekeningen niet worden betaald. Kortom, slecht nieuws voor het personeel – inclusief de voetballers.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

ADO Den Haag in grote nood

Na 30 speelronden heeft ADO 16 punten en dat zijn er acht minder dan nummer 16, FC Emmen. Met nog maar 4 speelronden te gaan is dat bijna niet meer goed te maken. De nummers 17 en 18 van de Eredivisie degraderen direct naar de Eerste Divisie. Zestien punten, dat is bijzonder weinig, maar ook weer niet zo bar en boos dat ADO in de top tien met minste punten ooit dreigt te komen.

Maar te weinig punten, dat is 16 dus zeker wel, want lijfsbehoud zit er niet meer in. Alsof dat al niet genoeg ellende is moest de club vorige week ook nog eens een rechtszaak voeren tegen de Chinese eigenaar, het verder totaal onbekende bedrijf United Vansen.

Geen geld van Chinese eigenaar UVS

Al sindsdien UVS de eigenaar is van ADO Den Haag verloopt de samenwerking zeer stroef. Wat de Chinese partij precies wil met ADO is onhelder, maar er geld in investeren blijkt keer op keer niet de bedoeling te zijn. Al meerdere keren verzuimde UVS de beloofde bedragen over te maken. En nu balanceerde ADO op het randje van de afgrond. Overeen is gekomen dat Vansen bij acute problemen garant staat voor 2 miljoen euro. De rechter heeft geoordeeld dat die clausule nu van toepassing is. Dus UVS moet die 2 miljoen ophoesten.

ADO kan salarissen niet betalen

De Chinese investeerder wil nu van ADO Den Haag af en ADO zelf vindt het ook prima als United Vansen een nieuwe eigenaar kan vinden. De Chinezen zeggen te onderhandelen met een Amerikaanse partij, maar dat proces kan nog wel even duren. Ondertussen waarschuwt ADO dat de salarissen over mei en juni niet betaald kunnen worden.

Vansen kan in beroep gaan tegen de gerechtelijke uitspraak en dan staat er nog steeds geen poen op de Haagse rekening. De directie van ADO zal in dat geval proberen beslag te laten leggen op de rekeningen van Vansen.

ADO te koop voor minder dan 5 miljoen

Wie ADO Den Haag wil kopen zal momenteel, zo rapporteert VI, 4.75 miljoen euro op tafel moeten leggen. In september dacht UVS nog aan 15 miljoen.

Back To Top