Skip to content
Eredivisie nieuws: Gaat PEC Zwolle voortaan lootjes trekken voor vrije trap?

Wie neemt een vrije trap? Binnen voetbalteams zijn daar afspraken over gemaakt. Althans, dat zou je denken en hopen bij een groep mensen die zich professional noemen en tonnen, zo niet miljoenen per jaar gestort krijgt om zich ook zo te gedragen. Maar bij PEC Zwolle gaat het toch een beetje anders.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Wie neemt de vrije trap bij PEC Zwolle?

Afgelopen weekend speelde PEC Zwolle in de Eredivisie tegen Feyenoord en jawel, de Zwollenaren kregen vlak voor tijd (en bij 1-0 achter) een vrije trap toegekend door de scheids. Vito van Crooij, Gustavo Hamer en Thomas Lam gingen vervolgens in conclaaf. Ze deden het spelletje “steen, papier, schaar” om te bepalen wie zich achter de bal mocht nestelen. Van Crooij was de winnaar.

Gustavo Hamer is er voor de vrije trappen

Toch verscheen niet hij achter de bal aan de rand van het zestienmetergebied. Maar, zo onthulde trainer John Stegeman achteraf, Hamer is de voor vrije trappen aangewezen man. “De afspraken zijn duidelijk. Gustavo is de aangewezen speler om die vrije trappen te nemen. En als hij zich niet goed genoeg voelt, wijst hij een ander aan”, aldus Stegeman.

Lootjes trekken

Hamer voelde zich prima in staat om zijn voet tegen het leer te rammen. Aldus geschiedde, waardoor het spelletje dus overbodig bleek. De vrije trap ook: die ging er niet in. “Ze hebben gezegd dat het niet meer zal voorkomen”, voegt Stegeman toe. Nee, ze zullen niet meer rock, paper, scissors spelen, maar zo met de Sint in het land is wellicht lootjes trekken wel een optie.

Maurice Steijn nieuwe trainer ADO, Vitesse of VVV?

Hoe clubs beslissen wie de nieuwe trainer wordt lijkt soms ook het resultaat van simpelweg een lootje uit de hoge hoed toveren. Maurice Steijn hebben we al een jaartje niet meer in de Eredivisie aan het werk gezien, want hij propte in de zandbak bij Al Wahda zijn onuitgepakte koffers vol met oliedollars. In oktober werd hij ontslagen. Toch zitten nu de nodige eredivisieclubs achter Steijn aan.

Vitesse, ADO Den Haag en VVV-Venlo zitten momenteel zonder leider voor de groep en hebben hun oog op Steijn laten vallen. Dat wordt touwtrekken, of misschien kan hij bij allen parttime aan de slag? Bij ADO en VVV was hij overigens al eerder als hoofdcoach actief.

Back To Top