Skip to content

Het clubvoetbal is even op pauze want er worden weer interlands gespeeld. Nederland speelt in deze periode tegen Frankrijk en Gibraltar. Dit is het begin van de kwalificatie voor het EK voetbal van 2024 in Duitsland!

EK programma 2024

Het EK voetbal wordt gespeeld van 14 juni tot 14 juli 2024! Wie gaat er winnen in Duitsland en hoe ver komt Oranje? Voor het EK programma en meer 

Eredivisie op pauze voor kwalificatie EK 2024

Er zitten niet zo erg veel spelers uit de Eredivisie bij de selectie van het Nederlands elftal. Die trend zien we natuurlijk de laatste jaren steeds vaker. Van de 25 man die geselecteerd zijn, speler er negen in de competitie.

Opvallend is dat er maar één speler van PSV is opgeroepen, namelijk Xavi Simons. Ajax is met zes opgeroepen spelers de hofleverancier, al is Steven Bergwijn er niet bij.

EK kwalificatie Frankrijk – Nederland

Frankrijk is de verliezend finalist van het afgelopen WK. De groep is nog steeds een van de beste ter wereld en ze zullen er dan ook vanuit gaan dat ze zich moeiteloos kwalificeren voor EURO 2024.

In het Franse team zitten eigenlijk alleen maar wereldsterren die bij grote clubs spelen. Denk aan Mbappé, Griezmann, Camavinga, Varane en Koundé. Een wat minder bekende naam is Kolo Muani van Eintracht Frankfurt, maar daar zit ook de gehele Europese top al achteraan.

Oranje favoriet tweede plek groep B

Nederland opent meteen met een uiterst belangrijke wedstrijd. De eerste twee landen van de groep plaatsen zich direct voor het komende EK voetbal. Met naast Frankrijk nog Gibraltar, Griekenland en Ierland lijkt op voorhand plek één voor Frankrijk te zijn en is Oranje de favoriet voor de tweede plek. Een stunt tegen Frankrijk zou wel erg goed uitkomen.

Blessures Frenkie de Jong en Steven Bergwijn

Bij het Nederlands elftal zijn Frenkie de Jong en Steven Bergwijn geblesseerd afgehaakt wat meteen een enorme domper is voor Ronald Koeman. Met name de afwezigheid van Frenkie de Jong zorgt voor een puzzel.

Drie debutanten

Bij de selectie heeft Koeman ruimte gemaakt voor drie debutanten, namelijk Wieffer en Geertruida van Feyenoord en Bart Verbruggen van Anderlecht. Geertruida kwam niet echt als een verrassing, voor Wieffer komt het allemaal heel snel maar hij ontwikkeld zich erg sterk bij Feyenoord dit seizoen.

Frankrijk – Nederland voorspellen

Het is lastig te zeggen waar het Nederlands elftal staat, zeker gezien dat het de eerste wedstrijd is onder Koeman in zijn tweede periode. Op papier is Frankrijk zeker de betere en wij verwachten ook dat Frankrijk gaat winnen.

Inzetten bij Unibet op winst Les Bleus

De Franse spelers zijn bij hun clubs goed in vorm en dat kan niet gezegd worden van alle Oranje spelers. Virgil van Dijk is bijvoorbeeld bezig aan een matig seizoen, hetzelfde geldt voor eigenlijk alle Ajax spelers en dan missen we ook nog eens de belangrijkste middenvelder.

Back To Top