Skip to content

Dit weekend worden er negen duels gespeeld in de Eredivisie, alle clubs komen dus in actie. De grote blikvanger van speelronde 26 is natuurlijk de Klassieker, maar wat zijn naast Ajax tegen Feyenoord de andere duels?

Eredivisie speelronde 26: Groningen – Heerenveen

FC Groningen krijgt bijvoorbeeld sc Heerenveen op bezoek. De Groningers staan zeventiende en na een opleving tegen Excelsior (3-0) volgden twee nederlagen. Met middenmoter Heerenveen gaat het ook niet zo best momenteel. De ploeg pakte uit de vorige zes duels slechts vier puntjes.

Van de vorige zes onderlinge wedstrijden wonnen de Friezen er drie en FC Groningen slechts eentje. In de Euroborg ging het de vorige zes duels gelijk op, met elk twee zeges. Groningen won maar een van de laatste veertien eredivisieduels.

Excelsior – SC Cambuur

Duels tussen staartclubs kunnen net zo vermakelijk zijn als die tussen toppers. Nu we richting het einde van het Eredivisie seizoen gaan, neemt de puntennood toe. Cambuur staat 18e met 16 punten en Excelsior heeft er vier meer, maar plek zestien zou uiteindelijk tot de nacompetitie leiden.

Excelsior begon deze jaargang met twee zeges op rij. Kortom, de 23 wedstrijden daarna leverden maar 14 punten op. En het doelsaldo van -39 is met afstand het zwakste van de competitie. Het ziet er dus niet goed uit voor de Rotterdammers. En dan won Cambuur ook nog eens vier van de vorige zes confrontaties met Excelsior (totale doelsaldo 7-15).

FC Twente – AZ Alkmaar

Het Eredivisie programma wordt zondagavond afgesloten met nummer vijf Twente tegen nummer drie AZ, dat vijf punten minder heeft dan koploper Feyenoord. De Alkmaarders kwamen donderdag nog uit in Europa, thuis tegen Lazio.

Twente heeft uit twaalf thuisduels 30 punten gehaald. AZ is echter een van de sterkste presteerders, met 28 punten uit dertien uitduels. Van de laatste zes mutuele clashes won AZ Alkmaar er drie en FC Twente er twee, met als totale saldo (8-11).

Het programma van ronde 26

Vrijdag
FC Volendam 20:00 Fortuna Sittard

Zaterdag
FC Utrecht 16:30 Go Ahead Eagles
FC Emmen 18:45 Sparta Rotterdam
RKC Waalwijk 21:00 NEC

Zondag
FC Groningen 12:15 sc Heerenveen
Ajax 14:30 Feyenoord
Excelsior 14:30 SC Cambuur
Vitesse 16:45 PSV
FC Twente 20:00 AZ

Back To Top