Skip to content

Fortuna Sittard – VVV-Venlo | Morgen, zaterdag om 20:00 uur, speelt Fortuna in Sittard tegen de provinciegenoten van VVV. Behalve geografisch liggen de ploegen ook qua positie in elkaars buurt: ze hebben evenveel punten en staan op plekken dertien en veertien.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Fortuna Sittard – VVV-Venlo: geen degradatiezorgen

Beide teams horen tot de zwakkere broeders van de Eredivisie, maar ze moeten beide in staat worden geacht om niet echt in degradatiezorgen te komen. Die sobere toekomst is eerder weggelegd voor ADO Den Haag en FC Emmen, die bijvoorbeeld zesmaal minstens vier goals tegen te verwerken kregen. Ja, VVV-Venlo kreeg die extreem smadelijke nederlaag tegen Ajax om de oren (0-13), maar dat was een van de twee keer dat minstens vier tegentreffers werden opgelopen. Fortuna overkwam dat eenmaal.

Zonder Sebastian Polter, met Leroy George

Fortuna kan spits Sebastian Polter niet inzetten, want hij heeft een schorsing van drie duels opgelopen, waarvan een voorwaardelijk. De ploeg tekende na zijn attack op Ajax-speler Alvarez geen beroep aan tegen de rode prent.

Fortuna heeft Leroy George aangetrokken om de aanval te versterken. De 33-jarige buitenspeler is volgens technisch manager Sjoerd Ars “een ervaren speler, die op verschillende posities in de voorhoede uit de voeten kan. En hij is topfit, dus kan er meteen staan.”

Toch punten na achterstand

Na Emmen is VVV-Venlo de club die het vaakst op 0-1 achterstand komt, maar uit die twaalf situaties werden nog wel 10 punten gehaald, eigenlijk best veel gezien de plek op de Eredivisie ranglijst. Fortuna wist bijvoorbeeld bij de negen keer dat het de openingstreffer incasseerde maar 4 punten te redden. De ploegen presteren vergelijkbaar bij een 1-0 voorsprong: dan wordt er uiteindelijk gemiddeld 1,7 en 1,5 punt behaald.

VVV-Venlo net iets stabieler

Ondanks die enorme opdoffer tegen Ajax is er toch reden om VVV als de net iets stabielere aan te wijzen. VVV-Venlo verloor viermaal met minstens twee goals verschil, Fortuna Sittard zevenmaal. Beide clubs wonnen twee van de laatste zes onderlinge duels en het totale doelsaldo daarvan is 10-10. In acht van de negen recentste thuisduels van Fortuna Sittard in de Eredivisie vielen er minstens drie goals.


Voorspellingen Fortuna Sittard – VVV-Venlo | Fortuna noteert bij Toto 2.02 voor de winst, gelijkspel 3.70 en VVV 3.45. We tippen X2, dus gelijk of winst VVV-Venlo @1.82.

Back To Top