Skip to content

Het is bijna tijd voor een hervatting van de Eredivisie! Bijt nog een paar dagen door. In het weekend barst het weer los. Tot die tijd moeten we ons tevreden stellen met wat Eredivisie-nieuwtjes.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Robert Bozenik naar Feyenoord?

Feyenoord is volgens meerdere media geïnteresseerd in de spits Robert Bozenik. De Slowaak is pas 20 jaar en geldt als een van de grootste talenten van zijn land. Wat hem extra aantrekkelijk maakt is dat zijn contract bij MSK Zilina na dit seizoen afloopt. Dan kan hij dus momenteel zonder transfersom worden vastgelegd.

Eerst bijvoorbeeld Kenneth Vermeer verpatsen

Maar ook dan zal Feyenoord eerst wat ruimte moeten scheppen in zijn salarishuis. Bijvoorbeeld door Kenneth Vermeer te verpatsen. De keeper heeft eveneens een aflopend contract en het lijkt mogelijk om bij LA Galaxy te tekenen. Doelman Justin Bijlow is weer fit en is een stukkie jonger dan Vermeer, dus wat de toekomst betreft ligt de keuze van Feyenoord bij hem. Liam Kelly is al van de hand gedaan, ook Yassin Ayoub mag vertrekken.

Feyenoord echt de laatste club van Dick Advocaat

En hoe zit het met de trainer, Dick Advocaat? De 72-jarige kleine generaal heeft weer eens de inmiddels bekende riedel afgestoken dat dit zijn laatste club is. Het is de bedoeling dat hij na dit seizoen weer opstapt, maar wat als de clubdirectie hem verzoekt om bij te tekenen? Daar wil hij niet over speculeren, maar hij acht het dus uitgesloten dat hij na deze klus nog iets anders aanpakt. Tuurlijk Dick!

Edward Sturing gaat met Vitesse in de aanval

Niemand werd echt warm van het spel van Vitesse onder leiding van de Rus Leonis Slutsky. Die is nu verdwenen en Edward Sturing is gekomen. Wat staat hem voor ogen? Ten eerste gaat de 4-4-2 formatie op de schop. Sturing wil met drie aanvallers ten strijde trekken. “Bij vlagen zien we in wedstrijden dat het balbezit beter is geworden. Maar al dat balbezit levert ook nog te weinig op. Ik wil dat we veel meer naar voren doordraaien en de aanval zoeken”, verklaart hij.

Conditie Arnhemmers moet beter

Opvallend is dat Sturing niet tevreden is over het conditionele vermogen van zijn mannen, terwijl Slutsky daar toch ook op leek te hameren. “We hebben op fysiek vlak ook stappen gemaakt, maar er moet nog meer inhoud bij. Wij moeten op conditioneel vlak echt veel beter worden.”

Back To Top