Skip to content

Zondag 25 april om 16:45 uur speelt Feyenoord tegen Vitesse in de Kuip. Het is een direct duel om plek vier in de Eredivisie. Momenteel bezitten de Gelderlandse gasten die plek, met na 29 speelronden twee punten meer dan de Rotterdammers. De tweede plek is ook nog min of meer in zicht voor dit tweetal, al zal Feyenoord dan een marge van zeven punten moeten overbruggen, wat niet realistisch is.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Feyenoord – Vitesse Eredivisie zondag 25 april

Thuis is Feyenoord in 22 van de vorige 23 wedstrijden niet verslagen. En tegen Vitesse gaat het ook al tijdenlang aardig, want Vitesse wist maar 1 van de vorige 15 ontmoetingen te winnen. Eerder dit seizoen werd het in de Gelredome 1-0 voor Vitesse, dat een beetje zwijnde, want wat kansen betreft deed Feyenoord het beter (xg: 1,57 tegen 2,75).

Jacht op ticket nieuw toernooi

Vitesse ging afgelopen zondag in de bekerfinale onderuit tegen Ajax (2-1) en speelde toen al in De Kuip. Voor Eli Dasa liep het persoonlijk ook niet goed af, want de Israëliër heeft een knieblessure. Middenvelder Jacob Rasmussen is geschorst. Zij kunnen Vites dus niet helpen in de jacht om een ticket voor de voorrondes van de nieuwe Europese cup, de Conference League. De nummer vijf van de Eredivisie moet eerst nationale play-offs doorlopen om in dat toernooi terecht te kunnen komen.

Lutsharel Geertruida hoopt op EK -21

Lutsharel Geertruida beleefde deze week buiten de lijnen een doorbraakje door zijn eerste interview te geven. Ja, de verdediger heeft al 64 duels voor de Rotterdammers gespeeld, maar hij meed liever de camera’s en journalisten, omdat hij stottert en niet wil dat elk gesprek daar over gaat.

En daar ging het in dit debuut natuurlijk ook deels over. Maar vooral hoopt hij mee te kunnen doen aan het EK O21 en moet hij nadenken of hij voor Curacao uit wil komen als bondscoach Guus Hiddink hem benadert, of dat-ie liever wacht op Oranje.

Vitesse krap in smaakmakers?

Vitesse neemt na dit seizoen afscheid van doelman Remko Pasveer, die tekent bij Ajax. Pasveer staat vier jaar onder contract bij Vitesse, waarvan de laatste twee jaar als vaste nummer 1. Cruciaal voor komend seizoen wordt of Oussama Tannane en Riechedly Bazoer ook hun heil elders gaan zoeken, want dan zit Vitesse wel erg krap in de smaakmakers.

Voorspelling Feyenoord – Vitesse

Beide clubs wonnen twee van de vorige zes onderlinge duels, met als totale saldo 5-6. In de Kuip won Feyenoord vijf van de vorige zes clashes (10-7).

Feyenoord noteert 2.25, gelijk 3.55 en Vitesse 3.05. Gezien Feyenoord reeks in thuisduels tippen we 1X op 1.40.

Back To Top