Skip to content

KNVB Beker | Vandaag om 20:45 uur staat FC Utrecht – Ajax op het KNVB Beker programma, het is de halve finale van het toernooi. Ajax is de regerend kampioen, maar de Amsterdamse club steekt bepaald niet in een grootse vorm.

FC Utrecht - Ajax KNVB Beker halve finale: Ajax favoriet in Galgenwaard

FC Utrecht – Ajax KNVB Beker halve finale

Vier van de vorige zes onderlinge ontmoetingen leverden een zege op voor Ajax, eenmaal sloeg Utrecht toe. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die reeks is 4-13. Daarnaast werd het bij drie van de vorige zes keer dat Ajax op bezoek kwam in Galgenwaard gelijk en wonnen de Amsterdammers tweemaal (saldo 4-6). In twee van die vorige vijf affiches kreeg FC Utrecht een rode kaart.

Laatste goede wedstrijd Ajax was tegen Utrecht

We kunnen wel weer gaan oprakelen wat er allemaal mis is bij Ajax en hoe snel en plots het verval is bij de landskampioen. Maar bij de Domstedelingen is het ook niet allemaal koek en ei. Afgelopen weekend verloor FC Utrecht in de Eredivisie van hekkensluiter RKC. Sean Klaiber, die op de bank zat vanwege een schorsing, denkt dat die flop geen impact heeft op dit bekertreffen. “Het zit toch een beetje in de ploeg, dat we tegen de clubs uit het rechterrijtje denken dat het vanzelf komt. In de grote wedstrijden staan we er wel.”

In november 2019 speelde Ajax de Utrechtse club in eigen huis helemaal van de mat (4-0). “Ze waren die middag echt heel goed. Maar volgens mij is dat ook wel de laatste echt goede wedstrijd die ze hebben gespeeld”, zegt Kleiber.

Dusan Tadic: als team spelen is cruciaal

Hakim Ziyech en Quincy Promes verschenen vorig weekend tegen AZ weer in de basis. Ajax zal dat duo hard nodig hebben, maar de vraag is hoe lang het na hun blessures duurt om weer te schitteren als voor de winterstop. En ook de ijzervreters die dit seizoen wel elke minuut pakken, zoals Dusan Tadic, geven te vaak niet thuis. “Ik ben ook boos op mezelf en kijk in de spiegel. Maar het is nu ook lastig om als individu uit te blinken. Pas als we weer als team gaan spelen en we de afspraken nakomen, kan een speler individueel het verschil maken”, zegt de Servische international.

Jeroen Zoet hoopt op bekerfinale met FC Utrecht

Voor Utrecht-keeper Jeroen Zoet is deze halve finale van de KNVB Beker een herkansing om toch nog verder te komen in het toernooi. Toen hij voor de winterstop nog bij PSV onder de lat stond werden hij en zijn team uitgeschakeld door NAC. “Ik heb nog nooit een bekerfinale gespeeld. Bij PSV lagen we er in een paar seizoenen snel uit en dat vond ik wel jammer”, aldus Zoet.

Winnaar KNVB Beker halve finale voorspellen

Wedden op voetbal | FC Utrecht noteert bij bookmakers voor de winst in de halve finale KNVB Beker 4.20, gelijkspel noteert 4.25 en winst Ajax 1.61. Wij voorspellen gelijkspel (na 90 minuten) waarbij beide teams scoren (dus niet 0-0) @4.90.

Back To Top