Skip to content

Na de bekerwedstrijden doordeweeks, gaan we dit weekend vrolijk verder met de competitie. Ook in speelronde 24 staan weer een aantal mooie wedstrijden op het programma. In deze Eredivisie voorbeschouwing bespreken we de wedstrijden van Vitesse tegen AZ, FC Volendam – FC Emmen (misschien wel de spannendste wedstrijd van deze ronde) en Ajax – NEC.

Daarbij geven we je bovendien wat tips voor als je een voorspelling wilt doen. Check bijvoorbeeld die van Ajax tegen NEC, de kampioen van de gelijke spelen en de ploeg met de beste verdediging. Lees verder!

Eredivisie ronde 24: Vitesse – AZ

Op vrijdag worden dit keer twee Eredivisie wedstrijden gespeeld omdat Vitesse tegen AZ naar voren is gehaald vanwege de Europese wedstrijd van AZ. De wedstrijd stond oorspronkelijk gepland voor zondag.

Vitesse klimt gestaag op de ranglijst

Vitesse begon het seizoen dramatisch onder Letsch, met zelfs een laatste plaats. Sinds Cocu het over heeft genomen klimmen ze langzaam maar gestaag op de ranglijst. Ondertussen staan ze op een dertiende plek, vijf punten boven FC Emmen.

De laatste weken maakt Vitesse het iedereen lastig, zeker als ze zelf het spel niet hoeven te maken. Vorige week tegen Ajax verloren ze met 1-2, maar een 2-2 of zelfs een overwinning voor de Arnhemmers was niet gek geweest.

Wisselvallig AZ

Volgende week speelt AZ Alkmaar dus in Europa, tegen Lazio. Doordat de wedstrijd van zondag naar vrijdag is gehaald hebben ze genoeg tijd om tegen Vitesse met een sterk elftal aan te treden.

AZ is wat wisselvallig de laatste tijd, met name gezien het spel. Afgelopen weekend wonnen ze met veel geluk van SC Cambuur. Cambuur kreeg eigenlijk de hele wedstrijd de betere kansen, maar kon het net niet afmaken. Verdedigend is AZ de laatste tijd sowieso niet stabiel, ze kregen in de laatste vijf wedstrijden negen goals tegen. In de laatste zeven wedstrijden wisten ze maar één keer den nul te houden.

Onze voorspellingen voor Vitesse – AZ

Wij durven een klein gokje op winst Vitesse wel aan. Tegen Ajax kreeg Vitesse te weinig, maar tegen het verdedigend zwakke AZ kunnen ze zeker stunten. Daarbij komt nog dat het natuurlijk kan zijn dat een aantal spelers van AZ toch met het hoofd bij de wedstrijd tegen Lazio zijn. Daarnaast denken we dat er niet super veel goals vallen, want Vitesse is verdedigend gewoon erg sterk.

FC Volendam – FC Emmen: duel met grote belangen

Misschien wel de spannendste wedstrijd van dit weekend is FC Volendam tegen Emmen. Er zit een gat van maar twee punten tussen de ploegen waarbij FC Emmen op de nacompetitie plek staat, terwijl Volendam veilig is. Een overwinning voor een van beide kan dus heel veel betekenen.

Onrust

FC Volendam heeft in het nieuwe jaar een aantal mooie resultaten behaald. Ze speelden onder andere gelijk tegen Ajax en AZ en wonnen van FC Groningen en Vitesse. Aan de andere kant zien we nederlagen tegen Excelsior en NEC. Buiten het veld is het chaos bij Volendam, waar een machtsstrijd gaande is tussen de RvC en het bestuur. Voor Wim Jonk is het belangrijk om dit buiten het team te houden, maar onrust sijpelt altijd door naar beneden.

Emmen scoort geen goals

FC Emmen is nog altijd niet goed in vorm, maar ze zijn zeker nog in de race om in de Eredivisie te blijven. Emmen won nog maar drie wedstrijden, maar speelde wel negen keer gelijk. Ze zullen echter wedstrijden moeten gaan winnen, willen ze er echt in blijven. Tegen FC Volendam is dat op papier natuurlijk de uitgelezen kans.

Afgelopen weken had Emmen zichzelf echt een plezier kunnen doen. Ze troffen namelijk Fortuna thuis, Groningen uit en Go Ahead thuis. Alle drie ploegen waarvan gewonnen had kunnen worden, maar ze behaalden slechts twee punten door gelijk te spelen tegen Groningen en Go Ahead. Het scoren van doelpunten is het grootste probleem voor de Drentenaren, ze scoorden nog maar twintig goals dit seizoen.

Wedden op winst Volendam

Wij verwachten dat Volendam hier met de drie punten aan de haal gaat. De ploeg is goed aan het voetballen en geeft zelf steeds minder weg. Zeker bij wedstrijden van FC Volendam in eigen huis is het team goed in vorm, ze wonnen er drie van de laatste vijf. Emmen aan de andere kant pakte maar twee keer punten buitenshuis.

Ajax – NEC: taaie wedstrijd

De laatste wedstrijd die wij bespreken dit weekend is Ajax – NEC. Ajax is uitgeschakeld in Europa en kan dus de focus leggen op de Eredivisie (en de KNVB beker). NEC kan vrijuit voetballen, ze staan negende en twaalf punten voor de nacompetitie plek.

Ajax kan opmars niet voortzetten

Ajax leek onder Heitinga steeds beter te voetballen, maar aan die opmars is een halt toegeroepen. Tegen Union Berlin kon Ajax amper kansen creëren, wat geen schande is tegen de nummer twee van de Bundesliga. Maar hetzelfde gold in de wedstrijd tegen Vitesse én ze gaven ook nog eens heel veel kansen weg. Het leek even alsof Alfred Schreuder weer op de bank zat.

Ajax kwam goed weg door toch de drie punten mee naar huis te nemen. De wedstrijd daarvoor tegen Sparta wonnen ze wel overtuigend met 4-0. Ajax is dus wisselvallig, maar in thuiswedstrijden doen ze het beduidend beter dan uitwedstrijden.

NEC heeft samen met Feyenoord beste verdediging

NEC won zijn laatste twee wedstrijden met 3-0. Dat waren ook welkome uitslagen, want de vijf wedstrijden daarvoor werd er niet gewonnen. Ze wonnen nu van Excelsior en Volendam, wat wel laat zien dat er een niveauverschil zit tussen het linker rijtje en de onderkant van de Eredivisie.

Aanvallend is NEC de laatste wedstrijden dus goed op dreef, maar nog opvallender is dat ze nog maar 22 goals tegen kregen dit seizoen. Daarmee hebben ze de minst gepasseerde verdediging samen met Feyenoord.

Prognose Ajax – NEC

Wij verwachten een taaie wedstrijd, NEC zal voor een punt komen. De wedstrijden tegen Union en Vitesse laten zien dat Ajax nog steeds moeite heeft met het creëren van kansen tegen verdedigende tegenstanders. Laat NEC nou net de beste verdediging hebben én kampioen zijn van de gelijke spelen.

Ajax heeft natuurlijk wel een surplus aan kwaliteiten. Daarom voorspellen wij dat Ajax wel gaat winnen, maar dat er geen grote uitslag komt. De beste weddenschap is wat ons betreft de combi  ‘Ajax wint en Onder 2.5 goals’ bij:

Back To Top