Skip to content

Eredivisie FC Utrecht – Feyenoord | Zondag om 12:15 uur speelt FC Utrecht in de Galgenwaard tegen Feyenoord. De Domstedelingen staan na 27 speelronden op plek 7 met 43 punten, de Rotterdammers hebben een duel meer gespeeld, bezetten plek vijf en hebben 51 punten.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

FC Utrecht – Feyenoord 11 april

Nog zes potjes, dan zit het niet zo memorabele seizoen voor Feyenoord erop. Dick Advocaat zwaait dan, en ditmaal toch echt, als we de kleine generaal moeten geloven, af als clubtrainer. Het begon zo fraai toen hij aan dit laatste klusje begon. Hij zette zelfs een reeks neer van 26 partijen op rij ongeslagen in de Eredivisie.

Daar kwam echter eind 2020 een eind aan en het jaar 2021 is andere koek. Sinds nieuwjaarsdag speelde Feyenoord 14 competitiewedstrijden en dat leverde slechts 21 punten op. Over dit kalenderjaar gemeten staat Feyenoord zesde en FC Utrecht derde – met dus een duel minder. Uit dertien optredens haalde Utrecht 26 punten in 2021.

Onderling

Feyenoord won drie van de laatste zes ontmoetingen tussen deze twee en Utrecht ging eenmaal met drie punten naar huis. Het totale doelsaldo van die reeks is 6-8. In eigen huis won FC Utrecht en verloor het tweemaal (dus driemaal gelijk) bij de laatste zes visites van Feyenoord (saldo 9-10). In vijf van die zes duels kwamen beide teams tot scoren.

Voorspelling FC Utrecht – Feyenoord

De Zuid-Hollanders hebben zes uitwedstrijden op rij in de Eredivisie niet gewonnen. Recente matches met PSV (tweemaal) en AZ leverden vier punten op, maar telkens was Feyenoord de onderliggende partij, die minder (grote) kansen afdwong.

FC Utrecht hoeft in zijn huidige vorm niet schuchter te zijn in eigen huis en kan met Adam Maher en Gyrano als aanjagers de ploeg terug gaan dringen. Het verhaal is dan wel dat Advocaat zijn mannen graag vanuit de reactie laat spelen, maar dat werkt tegen pakweg VVV (6-0 winst) natuurlijk beter dan tegen subtoppers als FC Utrecht.

Zeker twee goals voor Utrecht

Daar komt bij dat Feyenoord nu al wekenlang aan het sukkelen is buiten de Kuip. De vorige zes uitduels leidden tot drie punten. Drie! En een doelsaldo van min zes.

FC Utrecht noteert 2.32, gelijk 3.60 en winst Feyenoord 2.90. We tippen minstens twee goals voor Utrecht @2.04.

Back To Top