Skip to content

Zaterdag om 20:00 uur speelt AZ in Alkmaar tegen Sparta. De Noord-Hollanders staan na 28 speelronden op plek drie en de Rotterdammers zijn de nummer elf.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

AZ – Sparta Eredivisie speelronde 29

Voor AZ is de opdracht de komende laatste zes speelronden helder: plek twee bemachtigen en daarmee een ticket voor de voorrondes van de Champions League. De Spartanen zijn zo ongeveer wel klaar met dit Eredivisie seizoen, want de gevarenzone is definitief verlaten, en plaatsing voor de Europese play offs is mathematisch niet eens zo ver weg, maar lijkt wel wat te hoog gegrepen.

Geen degradatiezorgen grootste winst

Kijk bijvoorbeeld naar het doelsaldo van Sparta: -4. Sc Heerenveen en FC Twente, twee ploegen die boven de Zuid-Hollanders staan, hebben een positief saldo en dat is een veel betrouwbaarder fundament nu qua Europese strijd de cruciaalste weken er aan komen. Ook is het programma van Sparta Rotterdam relatief lastiger. Kijken we naar het gemiddelde aantal punten dat de aankomende tegenstanders hebben, dan ziet het er voor de Kasteelbewoners er wat minder gunstig uit. Maar ach, zo makkelijk en snel geen degradatiezorgen hebben, dat was al de grote winst van dit seizoen.

Tweede plek haalbaar doel AZ

Voor AZ is na de valste start van de competitie, met vijf keer gelijk op rij, de eventuele tweede plek een onverwacht maar zeer haalbaar doel geworden. Momenteel staat de vice-kampioen van vorig jaar in punten gelijk met PSV. En de vorige zes wedstrijden van AZ leverden liefst 15 punten op.

Maar zo eenvoudig ging het allemaal niet: vorig weekend tegen Willem II was AZ Alkmaar gezien de ‘expected goals’ amper beter, daarvoor werd tegen de verhoudingen in PSV verslagen en al tijdenlang krijgen tegenstanders best veel, of grote, kansen. Qua goal tegen is AZ maar de nummer zeven van de Eredivisie.

Voorspelling AZ – Sparta

AZ was in de helft van de vorige zes ontmoetingen met Sparta de betere en verloor eenmaal (totale doelsaldo 14-10). In het Afas Stadion won AZ vijf keer en was Sparta alleen eenmaal in staat om een puntje mee te nemen. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die reeks is 20-4. In alle competities won AZ 8 van de vorige 10 confrontaties met Sparta.

AZ staat bij Toto genoteerd op 1.48, gelijk op 4.60 en Sparta noteert 6.25. We tippen winst van AZ en dat beide teams scoren @2.85.

Back To Top