Skip to content

De Eredivisie, seizoen 2020-2021, is tien speelronden oud en Ajax staat bovenaan met 24 punten en liefst 42 goals voor. Dat is een verbetering van het clubrecord van de Amsterdammers.

STAND EREDIVISIE SEIZOEN 2020 – 2021

Record goals Ajax na 10 speelrondes Eredivisie

Het is natuurlijk een beetje een obscuur statistiekje, dat ‘aantal goals na de eerste tien rondes van het speelschema Eredivisie’, maar toch mag het opmerkelijk worden genoemd. Want Ajax ging in het afgelopen decennium vaak weifelend van start in de Nederlandse competitie en werd dan na de winterstop gedwongen tot een inhaalrace. Maar nu heeft Ajax weinig te mopperen, met slechts drie verliespunten (nederlaag tegen Groningen) en dus maar liefst 42 goals voor. Het vorige record werd gevestigd in 1981-1982, toen na tien duels de teller op 39 goals voor bleef steken.

Invallers scoren tegen FC Emmen

Het slachtoffer van deze Amsterdamse productiviteit was afgelopen weekend FC Emmen, dat met 0-5 op de broek kreeg. De goals werden door vijf verschillende spelers gemaakt, waaronder twee invallers, want trainer Erik ten Hag had al binnen het uur viermaal een speler naar de kant gehaald, met het oog op de Champions League-wedstrijd midweeks uit tegen Liverpool. Devyne Rensch kwam er in de 72e minuut in, voor Mazraoui, en de 17-jarige verdediger maakte daarmee zijn Eredivisie-debuut.

Moeizaam PSV

Vitesse bleef in het spoor van de koploper door Fortuna met 2-0 te verslaan en heeft nu 25 punten. PSV kwam moeizaam, en met maar liefst acht andere startspelers vergeleken met de Europese match tegen PAOK, langs Sparta: 1-0. Onterecht was de winst zeker niet: er waren vijf ballen op goal namens PSV, terwijl de Rotterdammers geen enkele keer de Brabantse doelman konden verontrusten.

Feyenoord weer ongeslagen

Feyenoord kwam voor de zoveelste keer (voor de zevende keer, om precies te zijn) op 0-1 achterstand en jawel hoor, toch bleef de ploeg van trainer Dick Advocaat weer ongeslagen: 1-1. Het was een gestolen punt, zo erkende ook Advocaat: “Je hoeft geen helderziende te zijn om te zien dat we goed wegkomen.”

In het Sinterklaasweekend dendert de vaderlandse competitie vrolijk verder en wie een saaie pakjesavond beleeft kan afleiding zoeken bij onder meer Ajax tegen FC Twente of PEC Zwolle tegen Vitesse. Maar eerst werken we gedurende de week weer een speelronde af in de Champions League en Europa League, dus keer terug op onze site voor nieuws daarover.

Uitslagen speelronde 10 Eredivisie

Vitesse – Fortuna Sittard 2-0 (0-0)
FC Groningen – Willem II 1-0 (0-0)
Feyenoord – FC Utrecht 1-1 (0-0)
Heracles Almelo AZ 1-2 (0-2)
PSV – Sparta Rotterdam 1-0 (0-0)
FC Emmen – Ajax 0-5 (0-3)
ADO Den Haag – sc Heerenveen 1-1 (1-1)
VVV-Venlo – PEC Zwolle 2-2 (1-1)
FC Twente – RKC Waalwijk 0-2 (0-2)

Back To Top