Skip to content

Champions League Ajax – Liverpool | Vandaag om 21:00 uur staat de CL wedstrijd tegen Liverpool, de winnaar van 2019 (het jaar waarin de Amsterdammers strandden in de halve finale), op het Ajax programma. De Engelse grootheid mist Virgil van Dijk in het hart van de verdediging, nadat hij afgelopen weekend keihard werd getorpedeerd door Everton-keeper Jordan Pickford.
Ajax Champions League

Champions League Ajax – Liverpool

Liverpool is nogal haperend uit de startblokken van het seizoen gekomen. In de Premier League werden tien punten uit vijf duels gehaald en was er een onbegrijpelijke 7-2 nederlaag tegen Aston Villa. Mede daardoor is het doelsaldo merkwaardig genoeg nul (13-13) in de Engelse competitie.

Selectie hoe Jürgen Klopp het wil

Jürgen Klopp zit nu precies vijf jaar bij de gigant uit het noorden van Engeland en heeft de club helemaal naar zijn hand gezet. Dit is precies de selectie die hij wil en daar is afgelopen zomer daarom weinig aan gesleuteld. Dioga Jota kwam voor een hoop geld over van Wolverhampton, maar de linksbuiten heeft nog maar 112 minuten mee mogen doen, en ook aanwinst Thiago (gekomen van Bayern München) moet zich nog maar in de basis zien te knokken.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Zelfde 11 als in Champions League finale

Het is al met al heel goed mogelijk dat zo rond de tien basisspelers die woensdag op het Amsterdamse veld verschijnen ook begonnen aan die gewonnen Champions League-finale in de lente van 2019. Bij Ajax is er daarentegen ontiegelijk veel veranderd – het lot van een club die een mooi aanbod niet kan weigeren. Van de elf man die begonnen in die gedoemde halve finale tegen Tottenham (2-3 in de return) zijn er nog maar vijf present: Onana, Tagliafico, Mazraoui, Tadic en Blind. Zelfs de drie toenmalige invallers zijn verdwenen (Veltman, Sinkgraven, Magallan).

Ajax gaat het zeer lastig krijgen

Het is evident dat Ajax er in de tussenliggende 1,5 jaar behoorlijk zwakker op is geworden. Hoe getalenteerd nieuwelingen als Antony en Kudus ook zijn, en hoeveel routine de teruggekeerde Davy Klaassen ook levert, normaliter gaat Ajax het zeer lastig krijgen om het spel te maken en grote kansen af te dwingen tegen Liverpool.

Geen Virgil van Dijk, Oxlade Chamberlain en Alisson

Maar om iedereen met een Ajax-hart toch wat hoop te geven: zoals gezegd is Liverpool nog niet helemaal op stoom gekomen, ontbreekt naast Virgil van Dijk ook Alex Oxlade Chamberlain en wordt keeper Alisson vervangen door de dikwijls stuntelende Adrian (al is er een kleine kans dat Alisson wel gaat starten).

Voorspelling Ajax – Liverpool Champions League

Liverpool heeft acht van zijn vorige dertien duels tegen Nederlandse clubs gewonnen (vijfmaal gelijk). Ajax won maar een van zijn zes vorige confrontaties met Engelse clubs en won ook maar een van de vorige zeven thuiswedstrijden in de Champions League. Ajax staat voor de zege genoteerd op 4.90, gelijkspel op 4.00 en winst Liverpool op 1.72. Die 1.72 is wat ons betreft hoog en aantrekkelijk genoeg, een andere tip is ‘over 3,5 goals’ @2.10.

Back To Top