Skip to content

Het is niet meer mogelijk om spelers te verkopen en kopen. Althans, tot het volgende transferwindow wordt geopend. De Eredivisieclubs hebben in de afgelopen transferperiode liefst 670 deals gesloten. Dat is een nieuw record. Het vorige record stamt uit 2017 en was 648 transfers.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Transfers Eredivisie zomer 2019

Per saldo komen er in de vaderlandse competitie meer spelers bij dan er gingen. 260 voetballers gingen van de ene Nederlandse club naar de andere, 177 vertrokken naar een club over de grens en 233 man komen vanuit een buitenlandse competitie naar de Eredivisie. Ook op de slotdag ontdekten beleidsmakers tot hun schrik dat ze nog niet klaar waren met hun selectie. Op de laatste dag waarop het mogelijk was kwamen er 42 transfers bij.

Op het laatste moment nog deals

Uit alle windstreken komen en gaan de spelers en je vraagt je weleens af waar het nou allemaal goed voor is. Schiet Willem II nou echt op met het afdanken van een Bosnische backspeler en het binnenhalen van een Finse flankflitser? Had Ajax niet nog wat meer geduld kunnen hebben met Lisandro Magallán en als NEC nou echt zo enorm dringend behoefte had aan het huren van Mike Trésor Ndayishimiye (Willem II), had de club dat dan niet wat eerder kunnen regelen dan op dinsdagavond 23:15 uur?

Doan Van Hau naar SC Heerenveen

Een van de meest spraakmakende deals is het binnen hengelen van Doan Van Hau door Heerenveen. Nee, die kennen we ook niet. Maar in Vietnam is de verdediger kennelijk een ware superster. De social media accounts van de Friese club kregen er na het bekendmaken van de deal in een klap tig volgers bij. Niet dat zoiets direct iets oplevert, maar populariteit in Vietnam of in die regio van Azië maakt het lucratief om daar oefenduels te spelen en trainingen te beleggen. En om andere talenten aan te trekken.

Maar gaat Van Hau ook daadwerkelijk spelen bij sc Heerenveen? De linkervleugelverdediger speelde alleen nog voor het Vietnamese Ha Noi FC en deed dat volgens internetbronnen niet vaker dan 27 keer. Hij werd uitgeroepen tot een van de tien beste jonge spelers bij de vorige editie van de Asia Cup.

Back To Top