Skip to content

Zomerstop? Niet echt. FC Twente is afgelopen week alweer begonnen met de trainingen om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Binnenkort worden alweer voorrondes voor Europese toernooien gespeeld. Allerlei lotingen voor die voorrondes zijn verricht.

Eredivisie transfers losgebarsten

En als er geen bal rolt op hoog niveau, dan zijn er wel transfers met hoge geldbedragen. We zetten een paar echte transfers en een paar sterke geruchten op een rij. Te beginnen met eentje die inmiddels is afgerond: PEC Zwolle-speler Kenneth Paal gaat naar Queens Park Rangers, dat uitkomt in het Championship, de divisie onder de Premier League. Toch een mooie overgang zo vanuit de Eerste Divisie (oké, vorig seizoen speelde Zwolle nog in de Eredivisie).

Haller van Ajax naar Dortmund

Nog niet afgerond is de komst van Sébastien Haller vanuit Ajax naar Borussia Dortmund. De Bundesliga-club is volgens diverse bronnen bereid om 33 miljoen euro neer te leggen voor de Ivoriaanse aanvaller, terwijl Ajax 38 miljoen wil. Wie weet rolt er een bedrag daar tussenin uit, feit is wel dat de Amsterdammers lekker gaan cashen, gezien ze hem eind 2020 binnenhaalden voor 22,5 miljoen euro.

Koopt Ajax Brian Brobbey?

Daarmee samenhangend, zo lijkt het, is de situatie rondom Brian Brobbey. Als Ajax een sloot geld binnenkrijgt vanuit Dortmund, dan is de kans groot dat een deel daarvan wordt doorgesluisd naar RB Leipzig om Brian Brobbey te kopen. Als Haller vertrekt, is er voorin een vacature. Brobbey werd in de slotmaanden van vorig Eredivisie seizoen al geleend van Leipzig.

Bruma weg bij PSV

PSV neemt afscheid van de Portugees Bruma. Fenerbahce heeft de buitenspeler gehuurd, met een optie tot koop. In Brabant zitten ze niet echt te wachten op een terugkeer van Bruma, dus koopt Fener hem niet, dan zullen ze hem wel ergens anders gaan slijten. Een treurig verhaal eigenlijk, want PSV zat jarenlang achter de 27-jarige Bruma aan. Hij kwam 81 keer uit voor PSV, maakte 15 goals en gaf 10 assists.

Bazoer van Vitesse naar Mönchengladbach

Nog meer Nederlands-Duits transfernieuws: Vitesse-speler Riechedly Bazoer staat op de radar van Borussia Mönchengladbach. Volgens Bild zijn de onderhandelingen tussen de Duitsers en Vitesse in een vergevorderd stadium. Bazoer was al eens in actief in Duitsland, bij VfL Wolfsburg.

Back To Top