Skip to content

Nog maar drie dagen, dan begint het EK Voetbal. Maar daarna is het gewoon weer tijd voor de Eredivisie en de clubs in Nederlands hoogste voetbalcompetitie bereiden zich al voor op het nieuwe seizoen.

Lasse Schöne terug in de Eredivisie bij NEC

Zo heeft NEC een mooie vis aan de haak geslagen. Verloren zoon Lasse Schöne keert terug in Nijmegen. De 35-jarige Deense middenvelder heeft er al 4 jaar op zitten bij NEC, van 2008 tot en met 2012. Daarna kwam hij uit voor Ajax, Genoa en sc Heerenveen.

“Dit is een keuze op gevoel, voor het verhaal van NEC en voor mijn gezin. NEC wil doorpakken en in dat project zie ik wel een rol voor mezelf weggelegd”, zegt de voormalige Deens international, die niet is opgeroepen voor Euro 2020.

Transfers Ajax

Ajax’ technisch directeur Marc Overmars zei eerder dat de landskampioen voor zo’n 50 miljoen euro aan spelers moet verkopen. Anders wordt het lastig om de begroting voor 2021-2022 rond te krijgen. Een van de spelers die veel moeten opleveren is linksback Nicolás Tagliafico. Maar het lukt vooralsnog niet om de Argentijn een klapper te laten maken.

Patrick van Aanholt opvolger Tagliafico

Tagliafico is 28 jaar, had geen heel sterk seizoen en pakt ook iets te vaak kaarten. De Amsterdammers zien ook wel in dat de vraagprijs van 25 miljoen, die vorig seizoen werd gewenst, door niemand op tafel gelegd gaat worden. Nu lijken ze genoegen te nemen met pakweg de helft. Lukt het wel om hem weg te brengen, dan is Patrick van Aanholt van Crystal Palace in beeld als opvolger. Van Aanholt zit in de EK-selectie van Oranje.

AZ transfer Teun Koopmeiners

Nog meer transfergeruchten, want dat is wat de Eredivisie betreft nu even het enige soort ‘nieuws’. AZ wil Teun Koopmeiners liever niet laten gaan, maar als de middenvelder tot een akkoord komt met pakweg AS Roma, is het lastig om een overgang te blokkeren. De onderhandelingen met de Romeinen lopen stroef, maar nu is ook Atalanta Bergamo in beeld gekomen.

Het contract van Koopmeiners loopt tot de zomer van 2022, dus de Alkmaarders doen er verstandig aan om toch mee te werken aan een transfer. Tuttosport meldt dat Atalanta 20 miljoen wil betalen.

Back To Top