Skip to content

Dit weekend worden er zeven duels gespeeld in de Eredivisie. Feyenoord en Ajax zien we niet in actie. Zij zullen hun uitgestelde wedstrijden spelen in de week voordat het WK voetbal programma van start gaat. Ajax zal ook na dit weekend bovenaan staan, want de landskampioen staat vier punten los van de nummer twee, PSV.

PSV met goed gevoel naar Eredivisie ronde 12

De Brabanders hebben een merkwaardige week achter de rug, waarin eerst werd verloren van FC Groningen met 4-2, en daarna werd gewonnen van Arsenal met 2-0. Oké, het was niet het reguliere eerste elftal van The Gunners, maar toch staan ze wel bovenaan in de Premier League, zodat PSV ook tegen een half B-elftal als underdog begon. Overwintering in de Europa League is nu een feit voor de Eindhovense club.

Transfer Cody Gakpo naar Premier League?

Grote man bij PSV was Luuk de Jong, die als invaller in een helft een goal en assist leverde. Cody Gakpo gaf ook een assist en bij de aanvaller lijkt er een gerede kans dat hij na de winterstop (en dus na het WK voetbal in Qatar) PSV verlaat. Transferkenner Fabrizio Romano meldt dat Manchester United een bod overweegt.

PSV – NEC

Zondag speelt PSV tegen NEC. De vorige zes onderlinge duels wisten de Eindhovenaren te winnen, met als totaal doelsaldo 17-5. Al elf thuisduels op rij, vorig seizoen meegerekend, heeft PSV drie punten gepakt. Daarnaast wonnen ze de vorige negen thuisduels tegen NEC in de competitie.

Sinds jaren weer eens AZ – FC Volendam

AZ sluit het weekend af op zondag om 17.45 uur thuis tegen FC Volendam. We hebben sinds 2016 op die confrontatie moeten wachten en toen ging het om een vriendschappelijk duel (8-1 voor AZ). De laatste competitieve ontmoeting was in januari 2009! De twee goals kwamen toen van AZ-spelers Ari en David Mendes da Silva.

Voor Volendam ziet de Eredivisie ranglijst er niet prettig uit. ‘De heen-en-weer’ staat laatste met zes punten uit elf duels. Het doelsaldo is 12-31. De zes eerdere uitduels dit seizoen leverden drie gelijke spelletjes op en drie nederlagen, waaronder 7-1 tegen PSV.

Back To Top