Skip to content

Ajax kreeg afgelopen weekend rust in de Eredivisie vanwege de Champions League. Dinsdag 1 november om 21.00 uur spelen de Amsterdammers uit tegen Rangers.

Tegen de Schotten (getraind door Giovanni van Bronckhorst) speelt de Nederlandse landskampioen om iets waar het eigenlijk de neus voor ophaalt: een plek in de Europa League. De scheids van dienst is morgen Glenn Nyberg en de 34-jarige Zweed krijgt hulp van Mahbod Beigi en Andreas Söderqvist.

Rangers – Ajax kan bijna niet misgaan

De Amsterdammers staan na vijf speelronden op plek 3 van groep A, met drie punten. Rangers staat vierde en heeft nul punten. Ajax won het eerdere treffen, in Amsterdam, met 4-0. De opdracht is dus om niet met vijf goals verschil te verliezen, want in dat geval is het onderlinge resultaat in het voordeel van de Schotten.

Absenties

Bij Rangers is de lijst met absente spelers erg omvangrijk. Ridvan Yilmaz en Ben Davies hielden aan de pot tegen Aberdeen kwetsuren over. Er is een kansje dat Davies deze return nog redt. Connor Goldson is er sowieso niet bij en er zijn vraagtekens rondom de inzetbaarheid van Filip Helander en John Souttar.

Bij Ajax zijn alle belangrijke krachten beschikbaar, mede ook doordat afgelopen weekend het team niet in actie hoefde te komen in de Eredivisie.

Pijnlijke nederlagen Ajax en Rangers in Champions League

Beide clubs hebben een pijnlijke campagne beleefd en werden door Napoli en Liverpool probleemloos weggezet. Ajax kreeg in eigen huis tegen Napoli op de broek (1-6), Rangers was hulpeloos op Ibrox tegen Liverpool (1-7). Zulke uitslagen doen nog lang zeer. Dat was trouwens ook de enige goal tot nu toe van Rangers.

Speelbal

Niet dat het in het geval van Rangers onverwacht is dat ze een speelbal zouden zijn van de andere clubs in deze groep. De club won slechts drie van de vorige 31 Champions League-duels.

En op nationaal niveau hebben de fans ook nog geen reden om te juichen, want de gehate rivaal Celtic staat na twaalf speelronden vier punten voor. Uit werden er in de Schotse competitie uit vijf duels tien punten gehaald, met als mager doelsaldo 10-8.

Back To Top