Skip to content

Het was het weekend van Ajax in de Eredivisie. In de elfde speelronde van ‘s lands hoogste profcompetitie dropten de clubs die bovenaan staan punten bij de vleet. Ajax won wel en liep daardoor uit op de achtervolgers.

Kloeke zege voor Ajax?

Uit tegen RKC Waalwijk werd het 1-4 voor de Amsterdammers. Dat oogt als een kloeke zege, toch ging het zeker niet van een leien dakje voor de landskampioen. Bij rust was het 1-1, en zo tussen de 70e en 80e minuut, toen het 1-3 stond, drongen de Brabanders flink aan en oogde Ajax erg nerveus.

Weer geen heel duel voor Brobbey

Brian Brobbey maakte aan die periode een einde met de 1-4; waarna hij trouwens direct naar de grond ging met kramp. Hij kreeg een wissel, waardoor het nog steeds nooit is gebeurd, dat de ogenschijnlijk zo fysiek sterke spits een heel duel (90 minuten) in het veld stond voor Ajax.

Nederlaag PSV tegen Groningen

PSV verloor van FC Groningen met 4-2. De schade werd grotendeels aangericht in het slot van de eerste helft. De thuisclub maakte tussen de 39e en 46e minuut een trio treffers. Na rust was PSV de dominante partij en het scheelde een haar (bal van de lijn) of het was 3-3. En ook hier viel de goal uiteindelijk aan de andere kant: Joey Pelupessy gooide het duel op slot.

Feyenoord en AZ verzaken

Feyenoord dropte thuis punten tegen Fortuna Sittard: 1-1. Man van de match was Fortuna-keeper Ivor Pandur. De 22-jarige Kroaat kreeg 33 schoten op zich af, waarvan 11 ook echt tussen de palen gemikt, en redde dus tienmaal. En ook AZ kreeg niet wat het op grond van de kansen en schoten verdiende. Excelsior won in Rotterdam met 2-1, ondanks dat AZ drie keer vaker een schot loste en vier keer vaker een nauwkeurige inzet tussen de palen mikte (twee om acht).

Eredivisie zaterdag verder met ronde 12

Na elf speelronden heeft Ajax 28 punten. PSV en Feyenoord volgen op vier punten en AZ, dat twee speelronden terug nog bovenaan stond, heeft een deficit van vijf punten. De Alkmaarders verloren driemaal op rij, want tussendoor ging het nog mis in de Conference League tegen Apollon Limassol.

Zaterdag om 16.30 begint de twaalfde speelronde van het speelschema Eredivisie met Heerenveen vs Utrecht.

Back To Top