Skip to content

Zaterdag en zondag staan er weer negen duels op het speelschema Eredivisie. Het is de elfde speelronde en er staan zo op het eerste gezicht geen affiches gepland waarvan we moeten watertanden. Ajax speelt uit tegen RKC, PSV uit tegen FC Groningen, AZ uit tegen Excelsior en Feyenoord ontvangt Fortuna Sittard.

Vitesse – FC Emmen speelronde 11 Eredivisie

Gezien de verrichtingen in de KNVB Beker deze week springt Vitesse tegen FC Emmen er wel uit. De Arnhemse club blameerde zich tegen tweededivisionist Kozakken Boys. Tweemaal kwam Vitesse op voorsprong, telkens lukte het niet om de zege over de streep te trekken. Uiteindelijk sloegen de amateurs in eigen huis te Werkendam toe.

FC Emmen ging wel door naar de tweede ronde, maar vraag niet hoe. De Emmenaren speelden gelijk tegen de amateurs van ADO’20, die al vroeg met tien man kwamen te staan. Het werd 1-1 in reguliere speeltijd, daarna kwam in de verlenging Azzeddine Toufiqu met de verlossende treffer.

RKC boksbal van landskampioen Ajax

In de Eredivisie is er de laatste weken geen echte uitblinker. Vier clubs haalden uit de vorige zes speelronden dertien punten: Ajax, Feyenoord, AZ en verrassend genoeg Sparta. Wel heeft Ajax met afstand het sterkste doelsaldo in die periode : plus 16.

De Amsterdammers zouden na de klinkende zege op Excelsior (7-1) weleens weer met grote cijfers kunnen winnen. RKC Waalwijk is al jarenlang een boksbal voor de landskampioen. Ajax won de vorige zes onderlinge duels en deed dat met een totaal doelsaldo van 3-21. In november 2021 werd het 0-5.

Henk de Jong stopt als trainer Cambuur

Tot slot droevig nieuws over Henk de Jong, de trainer van SC Cambuur. Hij stapt per direct op. De 58-jarige De Jong, in 2019 in dienst bij de Friese club, heeft van zijn dokter het advies gekregen om zijn werk te staken.Vorig jaar werd bij hem een cyste in het hoofd aangetroffen.

De Jong trok zich al eerder een tijdje terug en is nu gedwongen dat weer te doen, maar ditmaal ligt het kennelijk niet voor de hand dat hij spoedig terugkeert. Vandaar dit besluit.

Back To Top