Skip to content

Ziggo en FOX Sports zijn eruit! Er is overeenstemming bereikt over het live uitzenden van Eredivisie voetbal. Na maandenlange onderhandelingen, die tot voor kort nog muurvast zaten, is er een nieuwe distributieovereenkomst gesloten. Net op tijd, want zaterdag begint de FOX Sports Eredivisie Comeback… En het mooie is dat voor heel wat Ziggo klanten FOX Sports 1 tot eind van het jaar gratis beschikbaar is.

LIVE VOETBAL KIJKEN

Deal FOX Sports en Ziggo: live Eredivisie voetbal blijft

FOX Sports Eredivisie bij Ziggo

Het conflict tussen VodafoneZiggo en Eredivisie Media & Marketing (EMM) ontstond toen de aflopende distributieovereenkomst moest worden verlengd. Ziggo was de enige provider die nog onder de oude voorwaarden opereerde (volgens het zogenaamde revenue share model, waarmee Ziggo verdient bij elk verkocht FOX abonnement).

Bij het tekenen van een nieuw doorgiftecontract zou Ziggo EMM moeten betalen voor elke gebruiker van het netwerk, ongeacht of die klanten een FOX-abonnement hebben. Dat zou neerkomen op zo’n 120 miljoen euro. Ziggo was het daar pertinent mee oneens omdat dan de abonnementskosten voor alle klanten, ook voor degenen die geen live voetbal kijken, flink omhoog zouden moeten.

Maar nu is er dan toch een deal. Hoe die er precies uitziet is niet bekendgemaakt maar naar verluidt hoeft Ziggo nu enkele tientallen miljoenen minder te betalen en Ziggo klanten die geen FOX Sports abo hebben gaan niet meer betalen.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Gratis Eredivisie voetbal kijken tot eind 2020

FOX Sports gaat dus niet op zwart bij Ziggo. Sterker nog, klanten met een minimaal een Ziggo TV Start- of TV Standard-abonnement hebben kijken tot eind december gratis naar FOX Sports 1. Ziggo heeft hiertoe besloten omdat door de coronamaatregelen de stadions beperkt toegankelijk zijn. “Hiermee willen we de clubs en de fans tegemoetkomen en er zo voor zorgen dat zoveel mogelijk mensen kunnen meegenieten van de Nederlandse competities wanneer deze starten,” zo zegt VodafoneZiggo directeur Marcel de Groot.

Back To Top