Skip to content

Dit weekend komt er een einde aan het WK programma van 2022. Op zaterdagavond wordt de troostfinale Kroatië – Marokko gespeeld en zondag de echte WK finale tussen Argentinië en Frankrijk.

Beide wedstrijden lijken op papier spannend te worden, al verwachten we niet teveel goals.

Kroatië – Marokko troostfinale WK voetbal

Marokko heeft is dé grote verrassing van het toernooi. Maar Kroatië is natuurlijk ook een verrassing. Niemand had verwacht dat de Kroaten voor de tweede keer op rij zo ver zou komen op een WK voetbal.

Prima aan de bal

Marokko speelt niet bepaald aanvallend voetbal, in de achtste en kwartfinale hadden ze minder dan 30% balbezit. Het is een echt team dat strijdt om elke meter op het veld. Ze scoren maar moeizaam en dat is precies wat ze heeft genekt in de halve finale tegen Frankrijk. Aan de bal is Marokko prima en ze kunnen ook wel tot de zestien komen, maar dan wordt het erg lastig voor ze.

Ook Kroatië scoort moeilijk

Kroatië won nog maar één wedstrijd op het WK en toch haalden ze de halve finale. In de groep speelden ze twee keer met 0-0 gelijk, tegen België en Marokko. Ze wonnen van Canada, daarna werd het twee keer 1-1. Kroatië heeft net als Marokko erg veel moeite met scoren, ze creëren af en toe nog wel kansen maar goals maken lukt ze amper.

Kroatië – Marokko voorspelling

Beide teams gaven na de halve finale direct aan erg graag derde te willen worden. Ze nemen deze WK troostfinale wedstrijd heel serieus. Dat betekent ook dat het waarschijnlijk een vrij saaie wedstrijd gaat worden, qua kansen. We verwachten weinig goals, beide ploegen voetballen vanuit het houden van de nul. Dit zagen we ook in de groepsfase al.

WK finale Argentinië – Frankrijk voorspellen

De WK finale wordt absoluut een spannende strijd. Het lijkt erop dat de hele wereld Messi de titel gunt, behalve veel Nederlanders. Maar Frankrijk wil natuurlijk geschiedenis schrijven door twee keer op rij wereldkampioen te worden.

Argentinië groeit op WK 2022

Argentinië doet wat het moet doen op zo’n groot toernooi, ze groeien. In de groepsfase was het allemaal nog niet geweldig, maar naarmate het WK voetbal verder komt wordt het steeds beter. In de wedstrijd tegen Kroatië zijn ze geen moment in de problemen geweest en door twee snelle goals beslisten ze wedstrijd in de eerste helft al.

Messi was absoluut weergaloos in de halve finale. Oud Ajax spelers Martinez en Tagliafico deden het ook prima en maakten het hele toernooi al een goede indruk. Argentinië heeft een hele goede ploeg en speelt als een echt team.

Spel Frankrijk niet om aan te zien

Frankrijk speelt net als op het WK van 2018, iedereen verwacht er meer van, maar ze halen wel ‘gewoon’ de WK finale. Het spel is vaak niet om aan te zien en met spelers als Mbappé, Dembele, Griezmann en Giroud kan je natuurlijk veel leuker voetballen. Maar het resultaat telt op een WK en dat is prima.

Toch lijkt Frankrijk minder onverslaanbaar dan in 2018. De Engelsen waren gigantisch dichtbij, maar door de misser van Kane ging Frankrijk toch door. Ook Marokko was eigenlijk beter dan Frankrijk in de halve finale.

Wedden op Argentinië wereldkampioen

Wij denken dat Messi het eindelijk gaat doen. De Argentijnen maken een hele goede indruk dit toernooi, verdedigend uiterst solide en aanvallend scoren ze heel makkelijk. Met Julian Alvarez heeft Argentinië eindelijk een goede spits waarmee ze ook vanuit de omschakeling kunnen scoren.

Messi is in absolute topvorm en kan het verschil altijd maken. De Fransen zijn natuurlijk levensgevaarlijk met onder andere Mbappé, maar toch denken we dat Argentinië hier licht de favoriet is.

Back To Top