Skip to content

Het duurt misschien nog wel tot (ver) na september voordat er weer wedstrijden plaatsvinden in het Nederlandse betaald voetbal. Toch is het voetbalwereldje alweer ouderwets op dreef wat betreft transfergeruchten, geruzie en gekonkel.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

KNVB krijgt gelijk: geen degradatie en promotie

Wel is er nu één zaak eindelijk afgerond: de KNVB heeft van de voorzieningenrechter gelijk gekregen met zijn besluit om geen clubs te laten degraderen (RKC, ADO Den Haag) en promoveren (De Graafschap, Cambuur). Laatstgenoemde clubs wilden natuurlijk wel doorstromen naar de Eredivisie, maar zullen in het nieuwe seizoen weer uitkomen in de Eerste Divisie.

Voor 1 september geen profvoetbal

KNVB-directeur Eric Gudde heeft ook gelijk de hoop de kop ingedrukt dat er toch voor 1 september al profvoetbal mogelijk is. Sportminister Martin van Rijn had met enkele uitspraken wat hoop doen opflakkeren. Gudde verduidelijkt nu dat die uitspraken betrekking hebben op eventuele oefenwedstrijden, zodat clubs (en ook Oranje, dat in september een vriendschappelijke interland tegen Polen op de agenda heeft staan) wedstrijdritme kunnen opbouwen.

Eredivisie: KNVB krijgt gelijk, Vitesse op ramkoers met Gelredome

Onmin Vitesse en GelreDome eigenaar Van de Kuijt

Dit alles hangt uiteraard samen met het coronavirus, maar bij Vitesse spelen er ook andere problemen. De Arnhemse club leeft in onmin met de eigenaar van het stadion GelreDome, Michael van de Kuijt. Vitesse wil niet (de hele) huur betalen over de maanden waarin het geen duels speelt in het stadion. Van de Kuijt wil al zijn poen: “Iemand met de rug tegen de muur zetten en dan een regeling afdwingen? Daar ga ik niet in mee”.

Het loopt nogal uit de hand

De directie heeft in een statement op de site onder meer dit gemeld: “Daarom zien wij ons genoodzaakt om een procedure te starten. Dat de eigenaar van stadion GelreDome ervoor heeft gekozen te dreigen met het aanvragen van een faillissement is zijn keuze.” Het loopt dus nogal uit de hand, al heeft Van de Kuijt inmiddels wel die aanvraag weer gedropt.

Transfer Sergino Dest naar Barcelona?

Tot slot, waar speelt Sergino Dest na de zomerstop? Veronica Inside weet zeker dat hij niet naar Bayern München gaat (waar hij al rond de winterstop aan wordt gelinkt), maar naar Barcelona. De zaakwaarnemer van de 19-jarige rechtsback ontkent: “Er is geen concrete belangstelling. Niet bij mij gemeld en niet bij Ajax.”

Back To Top