Skip to content

Een tijdje was het helemaal stil rondom de vermeende interesse van Europese topclubs in Ajax-rechtsback Sergino Dest. Dat had natuurlijk alles te maken met het stilleggen van de nationale competities en misschien ook wel met de reeks zwakke optredens van Ajax. Maar de belangstelling is plots heftig opgelaaid.

Transfer Sergino Dest van Ajax naar Barca

Althans, als we twee Spaanse sportkranten moeten geloven. Diario Sport en El Mundo Deportivo beschikken kennelijk over dezelfde bronnen, want die Spaanse publicaties zetten de negentienjarige Amerikaan op de cover. Het talent van het jaar van Ajax zal ook volgens Catalunya Radio een overstap maken naar de Spaanse kampioen. De prijs zal rond de 20 miljoen euro liggen – gelijk ook een indicatie van waar het op de korte termijn heen gaat met de prijzen op de transfermarkt. Niet lang geleden leek de prijs eerder richting de 30 miljoen te gaan.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Waar de een komt, moet er vaak ook een ander gaan. En volgens de kranten is de kans groot dat Nélson Semedo op de weg naar de uitgang is bij Barcelona. De Portugees wil een beter contract, krijgt dat niet en flirt nu met Manchester City en Bayern München. Laatstgenoemde was in de winterstop nog in beeld om Dest aan te trekken.

PSV stadion coronaproof

Eerder dit seizoen presenteerde Philips een unieke shirtsponsor: Brainport. Dat is niet één bedrijf, maar een kluster van onder meer Philips, VDL en de High Tech Campus. Daarachter gaat een hoop kennis en technische knowhow schuil. Niet meer dan logisch dus, dat de Brabantse voetbalclub die partners inschakelt om te helpen met het coronaproof maken van het Philips Stadion.

Werken aan grootser plan

PSV’s commercieel directeur Frans Janssen benadrukt dat in de eerste plaats de overheid, en dus ook het RIVM, bepaalt wat de regels zijn. “Wel is het ons streven om te werken aan een plan dat verder gaat dan spelen zonder publiek of een stadion waarin iedereen anderhalve meter afstand moet houden”, legt hij uit. “Dan gaat het niet alleen om mondkapjes, maar ook sensoren die in massa’s de temperatuur van mensen eenvoudig kunnen meten of aan virtuele schillen rond het stadion, die precies aangeven hoeveel mensen er binnen zijn.”

Back To Top