Skip to content

Het zat er al aan te komen en nu is er ook een akkoord: de Ajax-spelers leveren een deel van hun salaris in om zo hun werkgever te helpen met het overleven van de gevolgen van de coronacrisis. De spelersraad heeft het offer goedgekeurd, ook de directie en technische staf doen mee.

“Wij zijn solidair. De club loopt in deze zware tijd hoe dan ook vele miljoenen mis”, zegt verdediger Daley Blind. “Daarover hebben we gesprekken gevoerd. Wij vinden het als spelersgroep vanzelfsprekend ook een bijdrage te leveren.”

Ajax spelers leveren salaris in, ADO haalt Rankovic als trainer

Advies voetbal: salarisverlaging

Een paar dagen terug kwamen de werkgeversorganisatie FBO en spelersvakbonden VVCS en ProProf tot een advies voor de Nederlandse voetbalwereld: salarisverlaging. Zoals het woord advies suggereert staat het directies en spelers vrij om vast te houden aan hun contractuele beloning. Maar dan wel met het risico dat de club omvalt en je daarna niets krijgt, plus dat je voor eeuwig je reputatie om het zeep helpt.

Minister praat pas over geld als 1,5 meter plan er ligt

Ajax kan natuurlijk gerust een seizoen of langer zonder publiek spelen en toch overeind blijven. Maar dat geldt niet voor alle profclubs. En interim-minister Martin van Rijn laat weten dat de overheid nu echt niet in staat is om financieel ongezonde voetbalclubs de helpende hand te bieden. “Zolang er nog geen vaccin is, moet je enorm opletten met het toelaten van publiek”, zegt hij tegen De Telegraaf. “Je kan pas over geld praten, als zo’n anderhalvemeter-plan er ligt.”

Programma Eredivisie 2019 – 2020

KNVB vergadering is ‘m niet

Dat samen praten en optrekken, daarin schuilt nou net het probleem. PSV-directeur Toon Gerbrands heeft een nare nasmaak overgehouden aan de KNVB-vergadering over het verdelen van de Europese tickets en de promotie-degradatieregeling. Hij meent dat er te veel partijen mogen meevergaderen, waardoor de besluitvorming stroperig en niet transparant is.

“Voor sommige dingen is de KNVB aan zet en dan weer de Eredivisie CV. Duidelijk is dat dit het niet is”, laat hij weten aan het Eindhovens Dagblad. “Ik zie meer in het Premier League-model, waarin een directie gewoon beslissingen kan nemen.”

Nieuwe trainer ADO: Rankovic

Misschien zien we Alan Pardew over een tijdje weer terug in die Premier League. De Brit is in elk geval klaar bij ADO Den Haag. De club heeft een nieuwe trainer gevonden: Aleksandar Rankovic. Hij speelde tussen 2005 en 2011 voor ADO en was assistent-trainer bij Sparta Rotterdam.

Back To Top