Skip to content

Laten we het even over Feyenoord hebben, want er zijn de nodige ontwikkelingen te melden – of althans, er zijn de nodige geruchten en uitspraken aangaande de Stadionclub. Zo geeft voormalig Oranje-international Eljero Elia aan dat hij best voor Feyenoord wil spelen. De 33-jarige aanvaller is bezig met zijn laatste weken bij Istanbul Basaksehir in Turkije.

Eljero Elia flirt met Feyenoord, Everton wil Senesi

Eljero Elia wil best naar Feyenoord

Het contract van Elia loopt af en daarom kijkt hij goed om zich heen. “Ik heb het herhaaldelijk aangegeven, maar Feyenoord is natuurlijk niets verplicht”, zegt hij over zijn ambitie om het roodwitte shirt aan te trekken. “Tegelijk heb ik vier kinderen in de leeftijden dat ze naar school moeten. Wat dat betreft is het misschien beter dat ik naar huis kom, of in ieder geval díchter naar huis.”

Van 2015 tot 2017 kwam Elia al uit voor Feyenoord en maakte hij in totaal 17 treffers. Daarvoor was hij in dienst van Hamburg SV, Juventus, Werder Bremen en Southampton. Dit is zijn derde jaar in Istanboel. Hij stond in 19 duels in het veld (15 basisplaatsen) en liet daarin twee goals en twee assists noteren.

Senesi miljoenen waard

Een jaar terug was er veel opwinding bij Feyenoord over de komst van Marcos Senesi. De Argentijnse verdediger bloeide na een wat moeizame start helemaal op en blijkt inderdaad de groeibriljant die de club binnen hoopte te halen. Diverse clubs zitten nu achter hem aan, zoals Sevilla, Getafe, Internazionale, Atalanta Bergamo en Everton. Het contract van Senesi loopt tot medio 2023. De vraagprijs is naar schatting 20 miljoen, mede ook doordat hij nog drie jaar vastligt en een stijgende lijn te pakken heeft.

Wesley Sneijder binnen 5 maanden fit voor FC Utrecht

Bij Wesley Sneijder is die lijn helemaal vlak en op het nulpunt, want de recordinternational van Oranje is immers gestopt met voetbal. Of toch niet? Het begint bij de voormalige middenvelder van Ajax, Inter, Real Madrid en Galatasaray te kriebelen nu supporters van FC Utrecht hem smeken om, evenals Arjen Robben, terug te keren in de Eredivisie.

Fitnesstrainer Iwan Redan is bereid om een hard trainingsregime voor Sneijder samen te stellen: “Drie maanden kan krap zijn, maar binnen vier à vijf heb ik hem fit. Na de winter is hij wedstrijdfit, honderd procent”, belooft hij.

Back To Top