Skip to content

Niedercorn – Willem II | Toen bij de loting van de UEFA voor de tweede voorronde van de Europa League als tegenstander van Willem II het Luxemburgse FC Progres Niederkorn uit de koker kwam rollen, greep de Tilburgse directie direct naar zijn smartphone om die club te googelen. Want laten we eerlijk zijn: ook jij had nog nooit van Progres Niederkorn gehoord.

Niederkorn - Willem II Europa League voorronde: nu wel goals?

Niederkorn – Willem II voorronde Europa League

Daarom hier een introductie van de tegenstander die Willem II vanavond om 18:30 uur treft. De Brabanders moeten afreizen naar de gemeente Niedercorn in het zuidwesten van het kleine land, een vlekje met maar zevenduizend inwoners. Toch staan er in de prijzenkast van deze club liefst drie landstitels, de laatste komt uit 1981. De landelijke beker werd in 1978 voor de vierde en tot nu toe laatste keer gewonnen. De gloriejaren van Niederkorn dateren dus van veertig jaar terug, al werd de club nog wel in 2018 tweede in de competitie.

Tegenstander van laag niveau

En wat loopt er dan zoal rond bij Progres Niederkorn? Een stel postbodes en slagers dat in het weekend, of nu dan op woensdag, zich snel omkleedt voor een potje ballen? Daar komt het volgens scout en analist John Smetsers wel op neer. “Als Willem II tien keer tegen Progrès Niederkorn speelt, dan wint het acht of negen keer”, beweert hij tegenover het Brabants Dagblad. “Het niveau van het team ligt ongeveer op dat van de derde divisie in Nederland.”

Willem II start nieuw seizoen zwak

Willem II verloor zijn eerste wedstrijd op het programma Eredivisie met 2-0 van Heerenveen. Een zwakke seizoensouverture dus. Spits Vangelis Pavlidis wist al zijn drie doelpogingen niet tussen de palen te mikken en hij en collega-spits Nunnely werden samen tien keer van de bal gezet – dat was meer balverlies dan bij heel SC Heerenveen gebeurde.

Wel goals bij Willem II tegen Niederkorn?

Keeper Robbin Ruiter gaf de ploeg na die nederlaag een uitbrander: “Voetballen om de bal in de ploeg te houden, daar krijg je geen punten voor. We zijn niet eens in de buurt van een doelpunt geweest vandaag.” Gaat dat tegen Progrès Niederkorn wel lukken? De club speelde sinds 2015 tien Europese thuisduels en kreeg nooit meer dan twee goals tegen. De verdeling: vier zeges (eentje op Rangers), driemaal gelijk, drie nederlagen.
.
Voorspellingen | Progres Niederkorn staat voor de winst op 6.00 genoteerd, gelijkspel noteert 4.00 en winst Willem II 1.53. We tippen dat Willem II minder dan twee goals maakt @2.38.

Back To Top