Skip to content

Dick Advocaat eindigde het afgebroken vorige seizoen van de Eredivisie met een enorm sterke reeks waarin de punten binnenstroomden als water in een lek bootje. Maar de ervaren trainer is er schijnbaar niet zo zeker van dat die reeks bij het komende nieuwe eredivisieseizoen wordt voortgezet. Hij meent dat de selectie er in de breedte niet op vooruit is gegaan.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Advocaat over de Feyenoord selectie

Advocaat vindt dat er wel erg veel sterke krachten zijn vertrokken. “Tapia, Özyakup en Larsson zaten vooral op de bank, maar zijn wel volwaardige internationals. Ayoub speelde ook interlands. Kenneth Vermeer zat vaak bij Oranje”, zo somt hij ze op.

Begin dit jaar hadden Advocaat en de clubleiding van Feyenoord mooie plannen gesmeed, maar die konden deze zomer niet worden uitgevoerd. “We hebben voor de coronacrisis bij elkaar gezeten en plannen gemaakt, maar financieel is dat allemaal niet meer mogelijk”, legt hij uit tegen het AD. Wellicht dat aanwinsten Bryan Linssen en Mark Diemers zich direct in de basis kunnen spelen. Daar staat tegenover dat Luis Sinisterra en Tyrell Malacia langdurig ontbreken vanwege een blessure. En die andere inkomende transfer, Christian Conteh, is vooral gehaald met het oog op de lange termijn.

Dick Advocaat kritisch op Feyenoord selectie

Steven Berghuis nog niet fit

Ook Steven Berghuis is een zorgenkindje. Vanwege een luchtweginfectie zal hij de eerste trainingen, die deze week worden gehouden, aan zich voorbij moeten laten gaan. Ondertussen is de speelkalender compacter dan ooit, gezien de late start en het EK voetbal van 2021. Daarom wil hij een linksachter en middenvelder aan de selectie toevoegen.

Johan Cruijff ArenA draait zwaar verlies

Zoals alle gelegenheden waarin feesten, concerten, optredens of sportwedstrijden worden georganiseerd, staat de Johan Cruijff ArenA al maandenlang leeg. Ajax is hoofdgebruiker en aandeelhouder van het stadion en is in gesprek met ABN Amro over een lening. Vooralsnog zijn de Amsterdammers het niet eens over de voorwaarden die daaraan worden gesteld. Het gaat om circa 6 miljoen euro.

Oud Ajax trainer ontslagen

Over Ajax gesproken, succestrainer Frank de Boer, die in het vorige decennium de club naar vier landstitels leidde, is ontslagen als trainer bij Atlanta in de USA. Het is het derde buitenlandse avontuur op rij dat niet al te lang heeft geduurd en in ontslag eindigt. Vorig jaar leidde hij de club wel naar de regionale play-offs. Drie nederlagen op rij in het MLS is Back-toernooi bleken noodlottig.

Back To Top