Skip to content

De nummers 1 en 3 van de Eredivisie spelen deze week Europees voetbal. Dinsdag staat Lazio – AZ op het Conference League programma en donderdag speelt Feyenoord tegen Shakhtar Donetsk in de Europa League. Omdat beide Nederlandse ploegen eerste werden in hun groep, konden ze de tussenronde overslaan.

Conference League Lazio – AZ Alkmaar

Bij wijze van uitzondering wordt de Conference League wedstrijd tussen Lazio en AZ op dinsdag gespeeld. De reden daarvoor is dat AS Roma ook thuis speelt op donderdag (Roma en Lazio delen hetzelfde thuisstadion).

Sterke verdediging

In de Italiaanse competitie staat Lazio derde en maakt het een hele goede kans op Champions League voetbal. De ploeg is verdedigend erg sterk en ze krijgen nauwelijks goals tegen. Aan de andere kant scoren ze zelf ook niet erg veel. In 25 wedstrijden in de Serie A kregen ze maar 19 tegengoals. Ze hebben daarmee na Napoli de minst gepasseerde verdediging. In de laatste vijf matches kregen ze geen enkel doelpunt tegen.

AZ wint met meer geluk dan wijsheid

AZ staat nog derde in de Eredivisie stand, maar de laatste weken gaat het vrij moeizaam. Er wordt nog wel gewonnen maar daarbij komt wel het nodige geluk kijken. Tegen Cambuur vorige week werd het 2-1, maar de Friezen hadden zeker meer verdiend. Afgelopen vrijdag wonnen ze met 0-1 van Vitesse, maar ook in deze wedstrijd gaven ze de nodige ruimte weg.

AZ is verdedigend niet sterk, er werd in de laatste tien wedstrijden maar twee keer de nul gehouden.

Voorspelling Lazio – AZ

Lazio zal de focus op de competitie houden maar wij verwachten desondanks dat ze deze thuiswedstrijd gaan winnen. De defensie is goed genoeg voor de aanval van AZ.

Shakhtar – Feyenoord Europa League

De ploeg uit Oekraïne was erg overtuigend in de groepsfase van de Europa League, ze wonnen alles wedstrijden en daarin wisten ze maar liefst 21 keer te scoren en hoefden ze maar vijf tegengoals te incasseren.

In de eigen competitie staat staat Shakhtar Donetsk bovenaan wordt er flink op los gescoord: ze maakten al veertig doelpunten en kregen er in vijftien duels maar twaalf tegen.

Moeizamere zeges Feyenoord

Feyenoord is koploper van de Eredivisie. De laatste weken is het spel wat minder en komen de overwinningen moeizamer tot stand. Feyenoord heeft nog steeds de beste verdediging maar het is allemaal wel wat minder. In de laatste vijf Eredivisie wedstrijden kregen ze zes doelpunten tegen en hielden ze slechts één keer de nul.

Wij voorspellen de nodige goals

Het niveau van Shakhtar is lastig in te schatten. Omdat beide ploegen aanvallend voetbal spelen verwachten wij wel de nodige goals. We gaan voor de weddenschap ‘Beide teams scoren en Over 2.5 goals’.

Back To Top