Skip to content

Vraag 100 willekeurige Nederlanders welke Nederlandse profclub de meest fanatieke en loyale aanhang heeft, en dan zal vermoedelijk Feyenoord het vaakst worden genoemd. Toch verkoopt de Rotterdamse voetbalvereniging minder seizoenskaarten dan Ajax. Hoe kan dat?!

Feyenoord seizoenskaarten verkoop stagneert

Dick Advocaat begrijpt Feyenoord fans even niet

Trainer Dick Advocaat zint het totaal niet dat het Legioen het af laat weten op het vlak van seizoenstickets. “We zijn altijd haantje de voorste, dan moeten we dat nu toch ook zijn. Het zou de club in elk geval goed helpen”, laat de kleine generaal weten. “We staan nu volgens mij op zeventienduizend. Wij zeggen dat Feyenoord de grootste club van Nederland is en Ajax heeft dertigduizend seizoenskaarten verkocht. Dat begrijp ik niet.”

Bezetting stadions Ajax, Feyenoord en PSV

Even wat cijfertjes tussendoor: De Kuip, dat officieel Stadion Feyenoord heet, heeft een capaciteit van 47.500 plekken. De Johan Cruyff Arena van Ajax 54.990. Gemiddeld zitten er 53.342 man op de stoeltjes in Amsterdam en 45.511 in Rotterdam. Daarmee blijven ze PSV ruim voor (33.625).

Trainer blijft vanwege geloof in ploeg

Advocaat begon in maart na te denken over een langer verblijf bij Feyenoord. “Als staf zijn we ervan overtuigd dat we deze groep bij elkaar kunnen houden”, zo geeft hij inzicht in zijn argumentatie om te blijven. “Ik heb echt goede hoop dat Fer en Botteghin bijtekenen en we twee, drie goede jongens kunnen halen.”

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Renato Tapia vertrekt

Renato Tapia zal niet meer in de programmaboekjes verschijnen. De 53-voudig international van Peru vertrekt na 4,5 jaar uit Rotterdam. Zijn contract loopt af. Al met al speelde hij 70 officiële matches en pakte hij vijf prijzen. “Het afscheid gaat zeker emotioneel worden, al weet ik dat ik ze weer ga zien”, zegt Tapia. Het Spaanse Celta lijkt hem in te willen lijven.

Mark Diemers van Fortuna naar Feyenoord?

Een van de versterkingen die Advocaat op het oog lijkt te hebben is Mark Diemers. De 26-jarige middenvelder van Fortuna Sittard leek eerst naar FC Groningen te gaan, maar kwam nog niet tot een akkoord. Daarna meldde Feyenoord zich. Er is wellicht wel haast bij: Advocaat begint deze vrijdag aan zijn vakantie en pakt half juli de draad weer op.

Rini Coolen nieuwe coach Jong Feyenoord

Nog meer Feyenoord-nieuws: Rini Coolen is de nieuwe trainer van Jong Feyenoord. In het verleden was Coolen hoofdtrainer bij onder FC Twente, AGOVV Apeldoorn, RBC Roosendaal en Rosenborg BK.

Back To Top