Skip to content

Feyenoord trainer Dick Advocaat gaf na de smadelijke nederlaag tegen ADO (3-2) aan dat hij een goed gesprek wil voeren met de spelersgroep. En dat hij, mochten de voetballers in meerderheid uitspreken dat ze geen heil meer zien in de samenwerking, bereid is om afstand te doen van zijn positie. Maar het lijkt erop dat er weer een vorm van eenheid is in Rotterdam en dat Advocaat dus het seizoen afmaakt.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Feyenoord en Dick Advocaat maken seizoen af

Het regionale RTV Rijnmond heeft zijn oren te luister gelegd rondom Varkenoord en concludeert dat de Feyenoord spelers niet gaan aandringen op een vertrek van de kleine generaal. De drie laatste wedstrijden Feyenoord moeten in een week tijd afgewerkt worden en daarna staan de play-offs te wachten. Het lijkt weinig zinvol om nu een trainer de deur uit te schoppen.

Robin van Persie gaat jeugd trainen

Meer nieuws van rondom De Kuip: Robin van Persie wordt assistent-trainer van Brian Pinas bij Feyenoord Onder-16. En in dat geval gaat hij voor de groep staan waarin ook zijn 14-jarige zoon Shaqueel zit. Momenteel is Van Persie een soort van spitsentrainer bij Feyenoord 1.

Overname ADO Den Haag gaat niet door

Ook over ADO Den Haag is er nieuws. De noodlijdende club was in gesprek met World Soccer Holdings, dat de Haagse club over wilde nemen voor zo’n 2,1 miljoen euro. ADO heeft die poen nodig en wil ook dolgraag af van de Chinese grootaandeelhouder United Vansen, dat zijn verplichtingen niet nakomt.

Wie weet wat World Soccer Holdings is?

Maar er is een kink in die kabel gekomen nadat ADO een juridische stap zette om faillissement te voorkomen. Dat ging via een zogeheten WHOA-procedure (Wet Homologatie Onderhands Akkoord). En World Soccer Holdings heeft weer geen zin in dat juridisch en bureaucratisch gezeik en haakt volgens Omroep West af. Gek trouwens dat wij bij het speuren naar informatie over World Soccer Holdings bar weinig naar boven krijgen. Wie of wat is WSH precies?

ADO bevestigt dat WHOA is ingezet. “We zetten met deze procedure alles op alles om tot een duurzaam financieringsmodel te komen”, staat op de clubsite. “De toekomst ziet ADO Den Haag voor zich met partijen die betrokken zijn bij de club en de stad.”

Back To Top