Skip to content

Nederlandse clubs zien we in regel niet terug in de eindfase van de Champions League – die halve finale van Ajax in 2019 wordt wellicht heel lang niet meer geëvenaard. Maar dinsdag was er wel een scheidsrechter van Nederlandse bodem actief in het miljardenbal. Of Björn Kuipers daarin veel vrienden maakte is de vraag. Vooral Paris Saint-Germain, dat uitgeschakeld werd door Manchester City, is niet te spreken van de man die ook regelmatig in de Eredivisie fluit.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Scheidsrechter Björn Kuipers roept fuck off

De middenvelder Ander Herrera van PSG ving op dat Kuipers tegen zijn ploeggenoot Leon Paredes ‘fuck off’ had gezegd. En Herrera is niet zozeer geschokt door die woorden, want op het voetbalveld worden veel ergere dingen gezegd. Wat hem steekt is dat zodra een speler zoiets zegt, en zeker als-ie dat richting de scheids doet, een rode prent krijgt.

Spelers zouden rood of schorsing krijgen

Marco Verrati, verdediger van PSG, bevestigt de lezing van Herrera. “Wij zouden voor zoiets tien wedstrijden krijgen”, meent hij. Trainer Mauricio Pochettino was ook niet content met Kuipers en ging na afloop verhaal halen bij de fluiter.

Heel onvriendelijk werd het gesprek overigens niet, want Kuipers legde nog een vriendschappelijk handje op de elleboog van de Argentijn.

Ajax gaat spelers verkopen

Technisch directeur Marc Overmars kondigt aan dat Ajax deze zomer voor zo’n 50 miljoen euro aan spelers moet verkopen. De financiële huishouding van de landskampioen, die dit weekend zijn 35e titel oppikte, is door corona verstoord. In de huidige markt zal het knap lastig worden om zoveel op te halen, te meer de huidige spelersgroep niet zulke gewilde spelers bevat als twee jaar terug (Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt).

Gaat Overmars Owen Wijndal halen bij AZ?

Maar anderzijds is er ook vers bloed nodig. Owen Wijndal bijvoorbeeld, die dit seizoen vanuit AZ ook het Nederlands Elftal haalde en al enkele caps achter zijn naam heeft. “Een jonge jongen, Nederlander en beginnend international. Ik denk dat ik wel zaken kan doen in Alkmaar. Maar of ik dat doe, is een tweede”, meldt hij.

Maar de hoofdprijs betalen, dat zit er ook voor Wijndal niet in. “We zoeken het meer in de categorie ’met hem kunnen we weer een jaartje doorkomen’ en dan sluit ik zelfs huren niet uit.”

Back To Top