Skip to content

Dinsdag om 20:00 uur speelt PSV de return tegen Basel in de tweede voorronde van de Champions League. Vorige week bogen de Brabanders in de heenwedstrijd een 1-2 achterstand in de slotfase om in een 3-2 zege. Daardoor heeft de ploeg van trainer Mark van Bommel in het Zwitserse Bazel genoeg aan een gelijkspel om iets dichter op te schuiven richting de groepsfase van het miljoenenbal.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Verdediging van PSV is lek

Vorig jaar begon Van Bommel zijn eerste baan als hoofdtrainer met fraaie beloftes over dominant voetballen, de tegenstander bij de strot grijpen en van het eerste tot laatste signaal blijven gaan. Het waren geen totaal loze woorden – met name dat laatste lukte heel aardig, getuige het grote aantal goals in de laatste tien minuten van wedstrijden, wat dus vorige week ook weer lukte. Maar die eerste twee beloftes kwamen niet echt uit en vertrouwde PSV op de tegenaanval, daarbij gebruikmakend van de snelheid van Hirving Lozano en Steven Bergwijn.

In de laatste maanden van het vorige seizoen haperde die speelwijze en tot overmaat van ramp werd de offensieve afvlakking gekoppeld aan grotere defensieve onzekerheid. Zo hield PSV in de laatste zes speelronden van de Eredivisie slechts eenmaal een clean sheet. Ook dit seizoen kan keeper Jeroen Zoet zijn goal niet leeg houden: niet alleen Basel kreeg er dus twee in het net gewerkt, dat lukte ook Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal van afgelopen zaterdag (2-0).

Lozano weer in de basis

Ten opzichte van dat duel zullen Lozano, Erick Gutierrez, Donyell Malen en Nick Viergever weer in de basis verschijnen. Sam Lammers raakte tegen Ajax geblesseerd en lijkt voor een paar weken onbeschikbaar. Gastón Pereiro, die een transfer naar Spartak Moskou leek te maken, is in de selectie opgenomen en reist mee naar Bazel. Ibrahim Afellay, die volgens Van Bommel zodra hij speelklaar is de aanvoerdersarmband gaat dragen, blijft wel achter.

Basel nam afgelopen weekend geen risico’s qua overbelasting en blessures en wijzigde het basisteam op liefst zeven plekken. Dat ging wel ten koste van een goed resultaat in de Zwitserse competitie: St. Gallen won met 1-2.

Wedden op voetbal

Basel noteert @2.50, gelijkspel staat op @3.45 en PSV op @2.60. Nu PSV wat wedstrijdhardheid heeft opgedaan moet het lukken om de match te neutraliseren. We tippen dat er minder dan 3 goals komen op @2.50.

Back To Top