Skip to content

Zaterdag om 18:00 uur wordt om de Johan Cruijff Schaal gestreden door Ajax en PSV in – hoe toepasselijk – de Johan Cruijff ArenA. Het is de 24e editie van de zogeheten Nederlandse Super Cup. PSV is met elf titels de recordhouder, Ajax volgt met acht stuks.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Johan Cruijff Schaal flutcompetitie

De Super Cup is normaliter een opwarmertje voor het nieuwe voetbalseizoen tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. Probleempje: Ajax sleepte beide prijzen in de wacht. Daarom mag PSV, de nummer twee van de Eredivisie van vorig seizoen, alsnog proberen de Johan Cruijff Schaal 2019-2020 te veroveren. En hoe groot of klein deze prijs nou is (en laten we eerlijk zijn: een competitie met maar twee deelnemers is een flutcompetitie), het is en blijft een prijs.

Erik ten Hag fanatiek als altijd

Erik ten Hag, trainer van Ajax, straalt graag uit dat hij altijd en overal het uiterste van zijn spelers vraagt. Uit zijn mond rollen dus ook geen relativerende teksten over het belang van de seizoensouverture. “Als wij een winnaarscultuur willen en iedere dag het maximale van de spelers vragen, dan kunnen we deze wedstrijd toch niet als een trainingspartijtje beschouwen,” aldus Ten Hag, uitgeroepen tot trainer van het jaar.

PSV wil Champions League halen

PSV-trainer Mark van Bommel heeft echter andere zaken aan het hoofd. Afgelopen dinsdag begon de Eindhovense club al door een mogelijk lange tocht door de voorronden van de Champions League. Thuis werd Basel met 3-2 naar Zwitserland gestuurd, dinsdag is de return in Basel. Tussendoor wacht dus Ajax. “Je speelt voetbal om prijzen te winnen. Maar we willen graag de Champions League halen,” zegt Van Bommel.

Ajax mist basisspelers

Ajax zal Andre Onana, Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech niet inzetten vanwege hun inspanningen bij de Afrika Cup. Nieuweling Quincy Promes start vermoedelijk als linksbuiten. Kasper Dolberg begint het seizoen als eerste keus voorin, maar na twee fletse jaren zal de Deen snel moeten gaan leveren, anders komt de uitgang in zicht. PSV zet Donyell Malen in de spits en aanwinst Bruma zal na de goede indruk die hij maakte tegen Basel vast ook speeltijd krijgen.

Ajax is de favoriet met een quotering van 1.82, gelijkspel staat op 4.00 en winst PSV op 3.75. We tippen dat PSV toch liever niet met krachten gaat smijten en minder dan tweemaal scoort @2.28.

Back To Top