Skip to content

Vanavond om 21:00 uur speelt Ajax – FC Midtjylland in een lege Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers wonnen het uitduel in Denemarken vrij moeizaam met 1-2 en hebben weer drie punten nodig om perspectief op overwintering in de Champions League te houden.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Champions League Ajax – Midtjylland voorbeschouwing

Ajax heeft na vier speelronden in groep D vier punten, de Denen hebben er nul en kunnen hoogstens nog dromen van het bemachtigen van plek drie en doorstromen in de Europa League. Atalanta, dat vanavond uit tegen Liverpool speelt, heeft eveneens vier punten. In het gunstigste geval loopt Ajax dus drie punten uit op de Italianen, waarna in de slotronde een gelijkspel genoeg is om de groepsfase te overleven.

Geen problemen voor Ajax in Eredivisie

Sinds de vorige Europese match kende Ajax geen problemen. Binnenlands werd FC Utrecht verrassend simpel met 0-3 verslagen en afgelopen weekend ging Heracles voor de bijl (5-0). De ploeg uit Jutland kan ook niet klagen met drie zeges achter elkaar, waaronder twee uitwedstrijden (waarvan eentje een bekerduel betrof). Inmiddels heeft Midtjylland de koppositie gegrepen in de Deense Superleague, al is de oogst in uitduels mager: vijf gespeeld, zeven punten en een doelsaldo van min drie.

Absenties

Of Antony, Davy Klaassen, Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad inzetbaar zijn wist Ajax-trainer Erik ten Hag aan het begin van de week nog niet. De Denen missen Oliver Olsen, Kristian Riis en de door een positieve coronatest niet beschikbare Evander. Labyad werd afgelopen seizoen als buitenspeler benut, begon deze jaargang als spits en deed het tegen Heracles prima op 10, als aanvallende middenvelder dus. Dat bevalt hem prima: “Het is fijn dat ik nu ook op mijn eigen positie minuten kan maken.”

Geen matige resultaten meer van Ajax

Gevaarlijkste speler bij de thuisploeg is Pione Sisto, die na vier jaar bij Celta onlangs terugkeerde bij Midtjylland. Ex-Ajacied en Sisto’s landgenoot Lasse Schöne waarschuwde drie weken terug al voor de buitenspeler, waarbij hij zijn dribbels, beweeglijkheid en harde schot prees. Na een paar mindere jaren krabbelt de 25-jarige flankspeler weer op en is hij ook weer tot het Deense team toegetreden.

Het zal tijd worden dat Ajax de trend van matige resultaten in Europese thuiswedstrijden ombuigt. De landskampioen ging bij vijf van de zeven vorige optredens in eigen huis onderuit en maakte in de vorige drie duels in Amsterdam zelf geen enkele goal.

Voorspellingen Ajax – FC Midtjylland

Ajax staat voor de winst op 1.30 genoteerd, gelijkspel @6.00 en winst FC Midtjylland @9.50. We tippen dat niet beide teams scoren op 2.05, puur omdat die notering hoog genoeg is en het best aannemelijk is dat de Denen droog blijven staan.

Back To Top