Skip to content

De Eredivisie telt 18 clubs en telt daardoor 34 speelronden, maar die opzet zou wel eens kunnen veranderen. Hetzij doordat de BeNeLiga er na jarenlang brainstormen toch echt van gaat komen (oftewel een samenvoeging van de beste Belgische en Nederlandse clubs) of doordat het aantal deelnemers wordt gereduceerd tot 16. Dit laatste om de druk op de kalender te verlichten.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Veranderingen Eredivisie: competitie met 16 clubs?

Onder meer Ajax en PSV zijn voorstander van zo’n reductie. Kijk bijvoorbeeld naar afgelopen weekend, toen Ajax met speels gemak Heracles Almelo opzij zette met 5-0. Zulke wedstrijden hebben simpelweg weinig nut voor beide clubs en voor tv-kijkers is het, op de goals na, ook geen traktatie om er 90 minuten naar te kijken, want daarvoor is het krachtsverschil te groot.

Ajax en PSV nemen het voortouw

Vijftien van de achttien eredivisieclubs staan open voor reductie, de vraag is dus hoe je die andere drie clubs van gedachten laat veranderen. Ajax en PSV nemen het voortouw en denken aan een financiële compensatie. Ook zijn ze bereid om hun Jong-team uit de eerste divisie te verwijderen.

Nieuwe trainer Fortuna Sittard

Voor Fortuna zijn zulke discussies nu even niet zo belangrijk en boeiend, want de club moet eerst maar ervoor zorgen dat het zich handhaaft in de hoogste voetbalcompetitie van Nederland. De Limburgse voetbalvereniging heeft onlangs trainer Kevin Hofland ontslagen en zoekt naar een opvolger.

Sjors Ultee of Tayfun Korkut

Interim-trainer Sjors Ultee is een van de kandidaten, wat een tikje merkwaardig zou zijn, want hij was de afgelopen seizoenen al hoofdtrainer. De andere naam die vaak wordt genoemd is Tayfun Korkut, hiervoor actief was bij Kaiserslautern, Bayer Leverkusen en VfB Stuttgart.

Transfer Senesi levert Feyenoord miljoenen op

Tot slot wat transfergeruchten. Feyenoord beleeft steeds meer lol aan Marcos Senesi en dat trekt ook buiten de landsgrenzen de aandacht van scouts. De 23-jarige Argentijn zat al eens bij de voorselectie van het Argentijnse nationale elftal. Mocht hij daar daadwerkelijk debuteren, dan gaan de interesse, en daarmee zijn waarde, prompt omhoog. Afgelopen weekend maakte hij tegen Fortuna een fraaie treffer. Senesi werd in de zomer van 2019 van San Lorenzo gekocht voor 9 miljoen euro, Feyenoord hoopt bij eventuele verkoop minstens 30 miljoen te beuren.

sc Heerenveen jaagt op Siem de Jong

En Heerenveen schijnt op jacht te zijn naar de handtekening van Siem de Jong. De broer van Luuk is klaar bij FC Cincinnati en de 31-jarige middenvelder annex aanvaller kent de Eredivisie goed: hij speelde al voor Ajax en PSV.

Back To Top