Skip to content

Zondag om 12:15 uur speelt in Leeuwarden Cambuur tegen FC Groningen. SC Cambuur is de kampioen van de Eerste Divisie en FC Groningen eindigde vorig seizoen op plek zeven in de Eredivisie, waarmee de verwachtingen wellicht wat werden overtroffen.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Cambuur Leeuwarden – FC Groningen

FC Groningen had vorig seizoen zijn defensieve zaken prima op orde. Qua goals tegen was het de nummer vier van Nederland: 37 stuks, maar twee meer dan PSV en 1 meer dan Feyenoord. Steunpilaar Ko Itakura is vertrokken, toch lijkt trainer Danny Buijs nog steeds te kunnen vertrouwen op een solide laatste linie. Daarin staan Wessel Dammers, Mike te Wierik en nieuweling Neraysho Kasanwirjo.

Vuurwerk ontbreekt bij Groningen

Wel lijkt er voorin weinig vuurwerk los te gaan barsten. Jorgen Strand Larsen en Patrick Joosten wisten in de voorbereiding geen potten te breken, terwijl Strand Larsen begin dit jaar nog zei zich te laten inspireren door landgenoot Erling Braut Haaland. Die is net als Larsen 21 jaar en scoort bij Borussia Dortmund zo ongeveer 1 op 1. Larsen kwam in dik 2.300 minuten bij FC Groningen in de Eredivisie tot 9 goals, oftewel een goal per dik 200 minuten.

SC Cambuur kampioen Eerste Divisie

Voor Cambuur begint het 8e seizoen op het hoogste niveau van Nederland en de terugkeer na de laatste degradatie liet 5 jaar op zich wachten. Daarvan kan 1 jaar toegeschreven worden aan de pandemie, want anders hadden we de ploeg uit Leeuwarden vorig seizoen al aan de start gezien van de Eredivisie. Afgelopen seizoen won Cambuur de Keuken Kampioen Divisie, oftewel de Eerste Divisie, met 5 punten voorsprong op nummer 2 Go Ahead Eagles.

Robert Mühren scoorde maar liefst 38 goals

De succesploeg van dat jaar heeft een grote aderlating ondergaan: Robert Mühren is vertrokken. En dat was niet zomaar een voorbijganger in de Cambuurse voetbalgeschiedenis. De aanvaller maakte liefst 38 (!!!) goals. Hij wilde liever terug naar huis, naar Volendam. Sam Hendriks (Go Ahead Eagles) en Tom Boere (SV Meppen) wacht de onmogelijke taak om Muhren te doen vergeten.

En let op, Cambuur heeft qua conditie een jasje uit gedaan nadat de selectie werd getroffen door enkele coronagevallen. Trainer Henk de Jong schat in dat daardoor zo’n 2 weken vertraging is opgelopen qua wedstrijdfitheid.

Voorspelling sc Cambuur – FC Groningen

Cambuur staat genoteerd op 2.60 voor de winst, gelijk op 3.50 en winst Groningen noteert 2.63. Beide ploegen missen aanvallend iets, daarom is de tip Onder 2,5 goals @2.02.

Back To Top