Skip to content

De Eredivisie is het seizoen 2021-2022 begonnen zoals het vorige seizoen eindigde: met Ajax aan kop. De negen duels in de eerste speelronde leverden geen enkel gelijk spel op en van de negen winnaars hebben de Amsterdammers, die NEC met 5-0 versloegen, het beste doelsaldo.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Ajax sterker geworden

Ajax had aan de aftrap van een nieuwe jaargang van de hoogste Nederlandse profcompetitie eindelijk weer eens een vertrouwd gezicht. In tegenstelling tot menig vorige zomers, zijn er dit keer geen grote namen vertrokken uit de hoofdstad. Je kan stellen dat Ajax sterker is geworden, gezien de toevoeging van Steven Berghuis.

Dusan Tadic

Tegen promovendus NEC was het na 20 minuten al 4-0 en de gedachten gingen terug naar die monsterzege op VVV (13-0) van vorig jaar. Maar na dat spervuur, met onder meer zeven schoten op goal, hoefde de NEC-keeper nog maar twee keer echt op te treden. Man van de match was weer eens Dusan Tadic, die twee goals en een assist bij kon schrijven.

AZ is veel spelers kwijtgeraakt

Feyenoord versloeg Willem II uit met 0-4 en PSV maakte uit tegen Heracles ook geen fouten: 0-2. AZ haperde evenals vorig seizoen. Toen werd begonnen met vijf keer gelijk op rij en zelfs op dat schema lopen de Alkmaarders al achter dankzij de 1-0 nederlaag tegen RKC. AZ is dan ook schrikbarend veel sterkhouders kwijtgeraakt: Myron Boadu, Calvin Stengs, Marco Bizot en Jonas Svensson zijn er niet meer bij.

KNVB Beker uitslagen eerste kwalificatieronde

Ondertussen is de strijd om de KNVB beker ook losgebarsten. De eerste kwalificatieronde vond in het weekend plaats, waarin amateurverenigingen uit de Derde divisie in actie kwamen. De tweede ronde vindt plaats op 21, 22 en 23 september 2021. De loting daarvoor is op 19 augustus 2021. In het hoofdtoernooi stromen de 34 betaaldvoetbalclubs in.

Uitslagen speelronde 1 Eredivisie

Go Ahead Eagles 0-1 sc Heerenveen
RKC Waalwijk 1-0 AZ
Heracles Almelo 0-2 PSV
Fortuna Sittard 2-1 FC Twente
Ajax 5-0 NEC
SC Cambuur 1-2 FC Groningen
PEC Zwolle 0-1 Vitesse
FC Utrecht 4-0 Sparta Rotterdam
Willem II 0-4 Feyenoord

Back To Top