Skip to content

Dinsdag heeft het kabinet een nieuwe persconferentie over het beleid omtrent het indammen van de verspreiding van het coronavirus op de agenda gezet. Wat gaat dat betekenen voor het voetbal?

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Coronamaatregelen voetbal

Vorige keer werd besloten om helemaal geen publiek meer toe te laten tot sportevenementen. Dat geldt voor alle niveaus, van amateurpotjes tot profwedstrijden. Aan KNVB-directeur Eric Gudde werd zondagavond, in Studio Voetbal op NPO2, gevraagd welke nieuwe besluiten hij verwacht.

Gudde vindt afgelasting amateurvoetbal onterecht

Er is enige vrees dat het amateurvoetbal tijdelijk geheel wordt afgelast, al zou Gudde dat zeer onterecht vinden. “Het zou volstrekt onbegrijpelijk en ongeloofwaardig zijn als we volgende week niet zouden voetballen”, zegt hij. Zover hij het kan inschatten hebben de oplopende besmettingscijfers geen verband met (half of kwart)volle stadions. “Dat de besmettingen oplopen en dat er harde maatregelen moeten volgen is duidelijk, maar dan moet je wel de vinger op de zere plek leggen en dat is zeker niet het voetbal.”

Nederlands elftal mist creatieve spelers

Zondag bleef Oranje uit tegen Bosnië-Herzegovina in de Nations League steken op 0-0. Weer geen goal dus voor het Nederlands Elftal, dat nu al drie interlands op rij het net niet wist te vinden. Kenners zijn het er over eens dat Nederland een gebrek heeft aan creatieve spelers. Waar blijven de steekballetjes, de dribbels waarmee verdedigingen open worden getrokken, de vlotte en snelle combinaties?

Tips voor Frank de Boer

Daarom graven we even in de statistieken van de Eredivisie, hoe pril die ook is, en geven we bondscoach Frank de Boer een paar tips voor de volgende interlandreeks. Er is zeker ruimte voor verversing in de selectie van Oranje, want werkelijk iedere voetbalvolger is het er over eens dat Ryan Babel gewoon nooit meer moet worden opgeroepen. En ook is het een beetje zinloos om altijd Kevin Strootman er maar weer bij te halen, terwijl hij toch nooit speeltijd krijgt.

Abdou Harroui en Joey Veerman in Oranje

Dus laten we zeggen dat er twee spelers een kansje moeten krijgen. Op basis van de eredivisiestatistieken komen we tot deze aanbevelingen: Abdou Harroui (Sparta) omdat hij tot de meeste succesvolle dribbels (per 90 minuten) komt van alle Eredivisiespelers, en Joey Veerman (sc Heerenveen), die twee goals en een assist leverde en een strakke lange pass in de benen heeft.

Back To Top