Skip to content

AZ schijnt bij de UEFA te hebben aangeklopt met het verzoek om als de nummer één van dit seizoen van de Eredivisie te worden aangewezen. De KNVB riep nadat de Nederlandse competitie werd gestaakt Ajax uit tot de nummer 1.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

AZ naar UEFA om nummer 1 Eredivisie te worden

Er is dit seizoen geen landskampioen, dus je vraagt je misschien af wat het allemaal uitmaakt. Maar dat is simpel: de nummer één stroomt direct de groepsfase van de Champions League in, de nummer twee is veroordeeld tot voorrondes. AZ Alkmaar werd door de UEFA, die geen beslissingsbevoegdheid heeft over de Eredivisie, weer teruggestuurd naar de KNVB. En die bond vond het niet nodig om iets aan zijn besluit te veranderen.

Niet chique

Ex-AZ-spits Martijn Meerdink vindt het allemaal niet zo chique van zijn vroegere werkgever. “Als je de beslissing van de KNVB wilt aanvechten, moet je dat met open vizier doen, dus door de KNVB en Ajax daarin te kennen”, zegt hij. AZ deed het namelijk stiekempjes en per toeval kreeg magazine Quote de correspondentie in handen.

Ook clublegende Kees Kist vindt vooral het gebrek aan transparantie laakbaar. Wat hem betreft vergeten we dit juridische getouwtrek en denken we vooral terug aan wat AZ dit seizoen op de grasmat heeft laten zien. “Ze verdienen het niet om te worden afgerekend op het handelen van de directie, want die jonkies hebben met schitterend voetbal heel veel goodwill opgebouwd.”

Breuk Vitesse en eigenaar Oyf?

Hoe zullen vroegere Vitesse-iconen denken aan de poging om minder huur te hoeven betalen aan de eigenaar van het GelreDome? De advocaat van Vitesse ging er bij de zitting van maandag hard in. “Zonder huurverlaging overleeft Vitesse niet”, stelde hij. En waarom pompt clubeigenaar Valeri Oyf dan niet meer geld in de club? Volgens De Gelderlander heeft de vastgoedmagnaat zijn buik wel vol van de jaarlijkse verliezen die Vitesse draait. “Het kamp van de vastgoedmagnaat zinspeelt op een breuk van Oyf met Vitesse”, schrijft de krant.

Uitspraak kort geding Vitesse / Gelredome dinsdag

De uitspraak van de rechter wordt op 2 juni verwacht. De Arnhemse club betaalt 150.000 euro per maand aan huur en dat is het hoogste bedrag van alle Nederlandse voetbalploegen.

Back To Top