Skip to content

De nummer twee van de nummer drie van de Eredivisie treffen elkaar zondag om 14:30 uur. AZ heeft drie puntjes minder dan koploper Ajax en de Rotterdamse gasten staan tien punten achter op de Amsterdammers. Maar het gat richting AZ bedraagt dus zeven punten en kan slinken tot vier. Dat geeft Feyenoordfans moed!

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Ook is de onderlinge balans in de afgelopen jaren positief voor Feyenoord, dat vier van de zes recentste krachtmetingen won. AZ was in die periode eenmaal succesvol en het totale doelsaldo is 6-12. Thuis won AZ ook maar bij een van de vorige zes bezoekjes van de Stadionploeg (saldo 6-18). In al die trips kwam Feyenoord tot scoren, terwijl AZ in de helft droog bleef staan.

AZ-trainer Arne Slot weet dat hij aanvaller Pantelis Chatzidiakos en Albert Gudmundsson niet op het wedstrijdformulier kan zetten. Bij Feyenoord zullen Sven van Beek en Ridgeciano Haps ontbreken. Wie wel present zal zijn is de wind! Er worden windstoten van circa 120 kilometer per uur verwacht. Normaal geen probleem, maar het AZ-stadion heeft geen overdekking. De club deelt poncho’s uit, zodat fans kunnen proberen zich te beschermen tegen de storm en eventuele druppels. Windkracht 7 of 8 is mogelijk.

AZ-verdediger Jonas Svensson wil natuurlijk vooral dat de thuisploeg het laat stormen in het AFAS-stadion. En dus gooit hij er maar even een dooddoenertje uit: “Ik weet hoe goed wij kunnen zijn, zeker in ons eigen stadion. Ik vind dat we moeten winnen. Dat is ons doel.” Aanvaller Myron Boadu verheugt zich wel op een titelstrijd met Ajax. “We zijn denk ik wel goed genoeg om tot het einde mee te blijven doen”, zegt hij.

Eerder dit seizoen boekte AZ al zeges op PSV, Feyenoord en Ajax. In de afgelopen seizoenen lukte het keer op keer niet om te winnen van de traditionele top drie. Ook wist AZ al veertien keer de nul te houden, uitzonderlijk veel: op dat lijstje staat Groningen tweede met acht clean sheets. Wat deze ploegen gemeen hebben is dat negen keer minstens drie goals werden geproduceerd.

Wedden op voetbal

AZ staat op @1.76, gelijkspel noteert 4.00 en Feyenoord @4.10. We tippen onder de drie goals op @2.50.

Back To Top