Skip to content

Arjen Robben heeft dan eindelijk zijn eerste (oefen)minuten voor FC Groningen gemaakt. De bedoeling is natuurlijk dat hij weldra in september ook zijn comeback maakt in de Eredivisie en met het oog daarop is het bemoedigend dat hij afgelopen weekend, tegen en in Almere, een half uurtje meedraaide met de noorderlingen.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Arjen Robben oefent met FC Groningen

Ondanks dat Robben nadat hij afzwaaide bij Bayern München zijn conditie op peil had gehouden, bleek hij eerder deze maand toch nog niet klaar voor een oefenpotje. In je eentje trainen is toch andere koek dan daadwerkelijk aansluiten bij een spelersgroep. Bij de friendly’s van FC Groningen tegen Heracles Almelo, FC Emmen, PEC Zwolle en programma FC Volendam moest Robben dan ook toekijken. Tegen Almere draafde hij voor een half uurtje op – de tijdspanne die hij en zijn begeleiders vooraf hadden afgesproken.

Zoveel mogelijk Eredivisie wedstrijden spelen

En wat speelde Arjen Robben klaar in die dertig minuutjes? Hij bemoeide zich meerdere keren nadrukkelijk met het spel, gaf een lekker steekballetje, maakte wat acties op de rechterflank en dook ook vaak centraal op het middenveld op – een positie die gezien zijn leeftijd (36) misschien logischer is dan als de ‘flankflitser’ van weleer.

Robben straalde na afloop, al beseft ook hij dat oefenminuten nog niet tellen als echte comeback. Zijn ambities liegen er niet om: “Het zou mooi zijn als ik dit seizoen alle 34 Eredivisie wedstrijden op het FC Groningen programma speel, maar het zal vast een keer voorkomen dat ik er niet bij ben.”

Erik ten Hag houdt Ajax spelers liefst binnen

Zou Ajax-trainer Erik ten Hag plek hebben gehad voor Robben in zijn selectie? Hij richt zijn blik vooralsnog vooral op jongere spelers en wil er niet zoveel van hen uitlenen aan andere clubs. Daarom hoeven zij op dit moment niet aan te kloppen bij de Amsterdammers. “Pas tegen het einde van de window zullen we dat doen, als blijkt dat een speler geen perspectief heeft”, zegt Ten Hag.

Kansen voor jonge spelers

En er komen kansen zat voor jonge spelers om zich te tonen. Het programma gaat propvol zitten voor Ajax. “We gaan straks om de drie dagen spelen”, geeft de trainer aan. “Dat is niet alleen in september en oktober zo, maar dat gaat door tot volgend jaar 16 mei.” Bovendien mogen eredivisieclubs dit seizoen vanwege de coronasituatie vijf keer per wedstrijd wisselen – kortom, dat biedt perspectief voor spelers die onder andere omstandigheden weinig kansen krijgen.

Dus let de komende tijd op jonkies als Kenneth Taylor (18) en Devyne Rensch (17) uit de eigen opleiding en de aankopen Anthony en Mohamed Kudus. Razvan Marin, een van de grote aankopen van vorige zomer, lijkt wel te vertrekken. Het Italiaanse Cagliari wordt genoemd als potentiële koper.

Back To Top