Skip to content

Eredivisie uitslagen voetbal. In maart leek het er nog op dat Feyenoord zijn plekje bij de bovenste drie zou verspelen, inmiddels is na de 2-1 zege op Heracles de marge op nummer vier AZ weer uitgebouwd naar vier punten. Ajax en PSV schreven ook drie punten bij, waarbij de Amsterdamse koplopers goede zaken deden qua doelsaldo door met 6-2 te winnen van Excelsior. PSV moest het doen met de 2-1 overwinning op De Graafschap.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Ajax – Excelsior 6-2

Komende dinsdag moet Ajax weer flink aan de bak in de Champions League, als de return tegen Juventus op het Ajax programma staat. Die Italiaanse opponent gaf dit weekend tegen laagvlieger SPAL liefst negen basisspelers van vorige woensdag rust – en verloor prompt. Ajax pakte het anders aan en zette alle kanonnen in het veld. Toch was nou net een speler die normaal niet in de basis staat de grote man: Klaas-Jan Huntelaar was goed voor een hattrick plus een assist.

Hamstring Frenkie de Jong

Frenkie de Jong ging binnen het half uur al van het veld af. De aankomende Barcelona-speler had last van een hamstring en met het oog op de grote wedstrijd van morgen lag het voor de hand om hem direct naar de massagetafel te sturen. Hakim Ziyech was wel lekker op dreef met twee assists en liefst 113 balaanrakingen en negen sleutelpasses.

PSV – De Graafschap

En weer moest titelhouder PSV zich uit verloren positie terug knokken. Het gebeurt de Brabanders in 2019 wel erg vaak dat er in de laatste twintig minuten nog een hoop omgedraaid moet worden. Pas in de 65e minuut maakte Steven Bergwijn met een strafschop de 0-1 achterstand ongedaan, acht minuten later was Luuk de Jong goed voor de winnende treffer. Een verdiende overwinning was het zeker, want de verhoudingen qua zuivere doelpogingen zeggen alles: tien voor de thuisploeg, eentje voor de achterhoekers.