Skip to content

De Europa League, na de Champions League het belangrijkste Europese toernooi voor clubs, beleeft vandaag zijn derde speelronde. De drie Nederlandse deelnemers moeten flink aan de bak, al staan ze er erg verschillend voor. AZ heeft al zes punten, maar ontmoet uit Real Sociedad, de koploper van de Spaanse La Liga. Feyenoord heeft nog maar een punt en krijgt CSKA Moskou op bezoek. PSV heeft drie punten (goed voor plek twee) en moet alweer richting Zuidoost-Europa; vorige week was dat Cyprus, ditmaal naar PAOK Thessaloniki FC uit Griekenland.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Real Sociedad – AZ Europa League

Doordat AZ er momenteel uitstekend voor staat in groep F ligt er bij de Alkmaarders niet zoveel druk op de partij. Ook na een kleine nederlaag zal AZ nog groepsleider blijven. Wel is het voor het prestige en zelfvertrouwen van AZ een fijne tegenstander: zo vaak speel je niet tegen de koploper van de Spaanse competitie.

Oké, in dit geval is dat dus even niet Real Madrid of FC Barcelona, maar Sociedad beschikt over uitstekende spelers als (ex-eredivisie speler) Alexander Isak plus de Spaanse internationals Mikel Oyarzabal en Mikel Merino. Bij AZ Alkmaar zijn de grootste coronaproblemen nu wel over en inmiddels heeft spits Myron Boadu ook weer speeltijd in de benen.

Feyenoord – CSKA Moskou

Feyenoord moet wel diverse spelers missen, zoals Leroy Fer, Robert Bozenik, Nicolai Jorgensen en wellicht ook sleutelspeler Steven Berghuis, al verwacht trainer Dick Advocaat dat de aanvaller inzetbaar is. CSKA heeft twee punten, dus voor beide clubs is wederom puntverlies niet acceptabel. De Russische ploeg heeft maar een van zijn vorige elf matches verloren en kreeg in vier van zijn vijf vorige uitduels tegen tegengoal.

PAOK – PSV: door in Europa League?

PSV zou met een zege op PAOK zeer goede zaken doen, want dan breidt de Brabantse ploeg het gat op de Griekse club uit van een naar vier punten. Als Omonia Nicosia tegelijk verliest van Granada, komt plaatsing voor de volgende ronde in zicht. PAOK heeft echter wel al mooie dingen gepresteerd dit seizoen: in de voorronde schakelden de Grieken Besiktas en Benfica uit.

Voorspellingen PSV

PAOK staat bij bookmakers genoteerd op 2.25, gelijkspel op 3.50 en winst PSV op 3.10. We tippen dat beide clubs scoren op 1.83.

Back To Top