Skip to content

Wesley Sneijder is een van de beste spelers die deze eeuw (tot nu toe) in de Eredivisie speelde. Dat hij in 2007 al uit Nederland vertrok doet daar niets aan af. De Utrechtenaar is inmiddels officieel gestopt en op 3 juni 2020 komt er een afscheidswedstrijd. Daarvoor heeft de middenvelder diverse andere grootheden uit de Eredivisie gestrikt.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Afscheidswedstrijd Wesley Sneijder

Dus wil je Clarence Seedorf, Patrick Kluivert, Edgar Davids, Arjen Robben, John Heitinga, Dirk Kuyt, Nigel de Jong, Khalid Boulahrouz, André Ooijer, Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst ooit nog eens in actie zien? Oké, ze zijn inmiddels al gestopt of een beetje op leeftijd, maar reken maar dat ze het voetballen nog niet zijn verleerd en oude glorie willen laten herleven. Boek dan je ticket voor de match in Stadion Galgenwaard, Utrecht.

Ajax in winterstop naar de zon in Qatar

Was Sneijder tussen 2002 en 2007 een van de smaakmakers van Ajax, daar gaat de huidige selectie de hort op naar Qatar. Daar zijn volgens de directie de omstandigheden stukken beter om te trainen en oefenpartijen te spelen. Zal best, maar inmiddels heeft de club ook gemerkt dat zo’n trip niet door iedereen wordt gesteund. Vanwege de schendingen van mensenrechten in Qatar menen vele kritische sportfans dat je het plaatselijke regime alleen maar steunt door daar je merknaam aan te verbinden.

Hoe dan ook, ook enkele jeugdige spelers mogen het vliegtuig in. Quinten en Jurriën Timber (18), Kenneth Taylor (17), Sontje Hansen (17) en Naci Ünüvar (16) zullen ook mee trainen. Alleen Hansen heeft al een handjevol minuten gemaakt in de hoofdmacht van Ajax. Unuvar debuteerde onlangs in Jong Ajax.

Hendrik Van Crombrugge opvolger Onana?

De sterren van Ajax zullen niet alleen trainen, genieten van de zon en lekker dollen met elkaar, maar ook regelmatig hun telefoon checken of er een mooi transferbod wordt uitgebracht. Neem Andre Onana bijvoorbeeld: vermoedelijk staat de doelman bij zowel de Europese subtop als echte top op het lijstje.

Ajax snapt dat ook en schijnt Hendrik Van Crombrugge in het vizier te hebben als eventuele vervanger. De 26-jarige Belg speelt nu voor Anderlecht en werd twee jaar terug al benaderd om tweede goalie te worden in Amsterdam. De club wil hem niet in de winter al laten gaan.

Back To Top