Skip to content

Vandaag om 20:45 uur speelt Nederland zijn vierde wedstrijd in de Nations League in en tegen Italië. Oranje heeft na drie matches vier punten, de Italianen vijf.

Nations League voetbal: Italië - Nederland wordt zware dobber

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Italië – Nederland wordt moeizaam

Weet je nog dat het Nederlands elftal het EK 2016 en WK 2018 miste en dat er maar geen nieuwe helden opstonden om de ‘grote vier’ te vervangen? Welnu, inmiddels beschikt Oranje over spelers die voor megagrote bedragen naar clubs als Barcelona, Juventus en Manchester City zijn getransferd, is Virgil van Dijk groots doorgebroken en heeft Memphis Depay zijn draai gevonden in het nationale shirt. Waarom gaat het dan toch al meerdere interlands zo moeizaam?

Oranje streeft nutteloos balbezit na

En dan hebben we het niet alleen over de afgelopen vier interlands, na de coronabreak. Ook eind vorig jaar was het billen op elkaar uit tegen Wit-Rusland en bleek Noord-Ierland tot twee keer toe een amper te kraken noot. In zowel tijden van succes als tegenspoed zit het gewoon in het Oranje-dna gebakken om naar heel veel nutteloos balbezit te streven.

Problemen Nederlands elftal rond middenlijn

Bekijk de zogeheten heatmap van Nederland tegen Bosnië en het is direct duidelijk waar het probleem zit: rondom en iets voor de middenlijn kleurt het dieprood. Oranje past de bal maar rond en rond, maar lijkt met een halsband vast te zitten aan de middencirkel. En lukt het tegen de Azzurri voor de vierde interland achtereen om niet te scoren, dan is het voor de eerst in de 115-jarige geschiedenis van Nederland dat het viermaal achtereen droog blijft staan.

Italië presteert

Het Italiaanse elftal, dat zich moeiteloos plaatste voor Euro 2021, is al achttien interlands op rij ongeslagen en won er daarvan veertien. De zes onderlinge duels met Nederland sinds Euro 2008 doorstond Italië ook ongeschonden (driemaal winst, driemaal gelijk).

Frank de Boer: ‘in de duels komen’

Tijdens het persmomentje van dinsdag gaf bondscoach Frank de Boer iets bloot over de gesprekken die hij met de groep voerde. “Tegen Italië leek het net of we die agressiviteit missen, maar dat komt omdat je de hele tijd te laat bent. We moeten zorgen dat we in de duels komen morgen”, aldus de voormalige verdediger. “Als Frenkie de Jong wordt geschaduwd moet hij in andere ruimtes gaan lopen en moeten andere jongens aan de bal komen.”

Voorspelling Italië – Nederland Nations League

Italië staat voor de winst genoteerd op 1.98, gelijkspel noteert 3.55 en Nederland 4.00. De Italianen hebben in twee van de vorige acht interlands een tegengoal gehad. We tippen dat Oranje niet scoort 2.55.

Back To Top