skip to Main Content
Kelderkraker PEC Zwolle - Fortuna Sittard

Zaterdag om 21:00 uur begint de keldertopper tussen PEC Zwolle en Fortuna Sittard. De club uit Zwolle heeft na vijftien speelronden zes punten en de Limburgse tegenstander heeft er negen. Het doelsaldo is min 23 en min 19. Kortom, de Zwollenaren mogen dromen dat ze de onderste plek in de Eredivisie gaan verlaten.

PEC is favoriet en noteert bij bookies 1.86 voor de winst, gelijkspel 3.75 en winst Fortuna Sittard levert 4.25 x je inleg op. We tippen dat beide teams minstens eenmaal scoren. Hierop inzetten bij bookmaker Bet365 levert 1.83 x je inleg op bij een goede voorspelling.

#ad
Bet365
Nieuwe klanten
Tot wel €100 in wedkredieten

Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. kansen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden.
Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Kelderkraker PEC Zwolle – Fortuna Sittard

Hoe raar het ook klinkt voor een ploeg die zo ver gezonken is, PEC Zwolle heeft wat meer momentum dan Fortuna. Want PEC pakte uit de vorige zes speelronden in de competitie in elk geval nog vijf punten, terwijl Fortuna zes keer op rij het schip in ging. Het doelsaldo over die periode is min vijftien.

Al tien keer kreeg Fortuna minstens twee tegengoals. Bij PEC gebeurde dat zevenmaal. Daar staat tegenover dat Fortuna Sittard wat makkelijker zelf scoort. De Limburgers kwamen in drie speelronden niet tot scoren. Bij PEC Zwolle moesten de fans acht keer vergeefs wachten op een treffer van hun club.

PEC – Fortuna onderling

Beide clubs wonnen twee van de afgelopen zes onderlinge ontmoetingen. Het totale doelsaldo van die reeks is 11-9. Als PEC thuis speelt zien de cijfers er heel anders uit: dan won de club vijf van de vorige zes maal dat Fortuna langs kwam en verloor het eenmaal. Het doelsaldo is 18-6. In de laatste drie matches vielen er drie rode kaarten.

Duel met veel spanning

Fortuna-trainer Sjors Ultee drukt zijn spelers op het hart te beseffen wat er op het spel staat in de kelderkraker. “Het is een wedstrijd waar heel veel spanning op staat, dat zal op het veld ook wel terug te zien zijn”, verwacht hij. “De afgelopen wedstrijden heb ik genoeg aanknopingspunten gezien. Alleen gaven we de tegengoals te gemakkelijk weg.”

De vorige acht uitwedstrijden leidden voor Fortuna nog niet tot een overwinning. Er werden uit die potjes slechts twee punten gepakt. De enige ploeg die het uit slechter deed was PEC Zwolle, maar ja, die mogen dus ditmaal thuis spelen.

#ad
Bet365
De nummer een voor sport

Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen
Back To Top