Skip to content

Eredivisie | PSV is bezig met een grote schoonmaak. De Eindhovense club begon het seizoen met Mark van Bommel als trainer, maar die is inmiddels op straat gezet. En steeds meer leden van zijn voormalige technische staf mogen ook ophoepelen.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Vertrekkende medewerkers PSV

Roger Schmidt staat vanaf komende zomer voor de groep bij PSV. Momenteel is Ernest Faber de interim-trainer, maar hij maakt binnenkort pas op de plaats. Wanneer precies is onhelder. Normaal gesproken per 1 juli, want dat is jaarlijks de scheidslijn tussen het oude en nieuwe seizoen. Maar door de coronacrisis loopt dit seizoen misschien langer door.

Hoe dan ook, deze mannen zijn ook met hun laatste maandjes bezig: keeperstrainer Ruud Hesp, video-analist Wim Rip, fysiotherapeut Falk Louwers, cameraman Jean-Paul Boomgaart en teammanager Mart van den Heuvel. Dat staat volgens de club los van de komst van Schmidt, het is dus niet zo dat de Duitse trainer deze vaklui heeft gewogen en te licht heeft bevonden, of dat hij per se bekende collega’s naar Brabant wil brengen.

Hesp weg: Jeroen Zoet weer keeper PSV?

Dat Hesp wordt weggestuurd kan betekenen dat keeper Jeroen Zoet juist terugkeert. Momenteel wordt Zoet verhuurd aan FC Utrecht, nadat hij bij PSV op het tweede plan terecht was gekomen. Hesp had Zoet daarover niet helemaal op tijd geïnformeerd en sindsdien botert het kennelijk niet zo lekker tussen die twee. Maar nu zou Zoet dus bij PSV niet meer op Hesp hoeven te stuiten.

Klaas-Jan Huntelaar weg bij Ajax

Clubs moeten voor 1 april tegen spelers met een aflopend contract vertellen of ze met hem door willen gaan. Dat moet in de vorm van een opzegbrief. Als die brief niet wordt verstuurd, dan wordt het contract automatisch verlengd. Klaas-Jan Huntelaar heeft zo’n brief gekregen en is dus formeel per 1 juli 2020 werkloos.

Wat nu? Gaat de 36-jarige Huntelaar om tafel met Ajax? “Voor mij spoken er dus drie opties door mijn hoofd: of stoppen, of door bij Ajax, of bij een andere club”, zegt de Hunter. Stoppen is geen echte optie, zo blijkt: “Je bent zo oud als je jezelf voelt. Bij Ajax zeggen de jonge gasten ook: als jij je baard eraf haalt, ben je 25 jaar. Zo voelt het ook echt.”

Back To Top